V Murski Soboti potekalo 7. mednarodno tekmovanje v lokostrelstvu

//V Murski Soboti potekalo 7. mednarodno tekmovanje v lokostrelstvu

V Murski Soboti potekalo 7. mednarodno tekmovanje v lokostrelstvu

Avtor: Janja Buzeti

V ponedeljek, 29. junija 2020 je na sedežu Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije potekalo 7. mednarodno tekmovanje v lokostrelstvu in hkrati 7. meddruštveno športno – rekreacijsko srečanje. Udeležilo se ga je 40 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske.

Zbrane sta pozdravila predsednik društva Stanko Novak ter športni referent DPPP Franc Borovnjak, ki sta še posebej zaželela dobrodošlico članom dveh madžarskih društev, ki sta se odzvali povabilu na tekmovanje.

Tekmovalci so se pomerili v lokostrelstvu, kot osrednji panogi, nato pa še v pikadu in vrtnem kegljanju. Tekmovanje je potekalo v moški in ženski konkurenci, tretja skupina pa je bila skupina spremljevalcev.

V ženski konkurenci je bila najboljša lokostrelka domača članica Jožica Zadravec, drugouvrščena je bila Marija Balažic, tretjeuvrščena pa Marta Janežič. Tudi v moški konkurenci so si prva tri mesta razdelili domači lokostrelci, in sicer Venčeslav Bezjak (1. mesto), Jožef Franc (2. mesto) in Benjamin Krč.

V pikadu se je pomerilo 5 tekmovalk. Najboljše so bile Janoske Birzo (1. mesto) iz Madžarske, Irena Babič (2. mesto) iz DP Prekmurja in Prlekije in Marta Janežič (3. mesto), prav tako iz DP Prekmurja in Prlekije. V moški konkurenci so prva tri mesta v pikadu zasedali Dušan Slana (1. mesto), Franc Borovnjak (2. mesto) in  Andrej Gorza (3. mesto).

V vrtnem kegljanju pa so prva tri mesta zasedali Franc Baum (1. mesto), Ludvik Škraban (2. mesto), oba iz domačega društva ter Vinko Hren (3. mesto) iz DP jugozahodne Štajerske.

Posebna konkurenca so bili še spremljevalci, pri katerih je bil najboljši v vseh treh disciplinah Takacs Csaba in Nemeth Gabor iz Madžarske ter Rajsar Darja iz DP Prekmurja in Prlekije. Podelitev je vodil športni novinar Murskega Vala gospod Tonček Gider.

Avtor |2020-07-02T14:12:22+00:0002/07/2020|Novice|Komentarji so izklopljeni za V Murski Soboti potekalo 7. mednarodno tekmovanje v lokostrelstvu

O avtorju: