V Gradišču je potekalo 9. mamorialno tekmovanje v spomin Ivanu Peršaku

//V Gradišču je potekalo 9. mamorialno tekmovanje v spomin Ivanu Peršaku

V Gradišču je potekalo 9. mamorialno tekmovanje v spomin Ivanu Peršaku

Avtor: Janja Buzeti

V četrtek, 18. junija 2020 je Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije, skupaj z Zvezo paraplegikov Slovenije organiziralo 9. memorialno tekmo v spomin na dolgoletnega člana in ustanovitelja Zveze, Ivana Peršaka. Hkrati z memorialom je potekalo tudi 3. kolo lige ZPS v športnem ribolovu.

Sredi prekmurskih ravnic se je zbralo 19 ribičev iz sedmih regijskih društev ZPS, ki so svoje ribiško znanje in srečo preizkušali na ribniku v Gradišču pri Murski Soboti. Po štiriurnem tekmovanju, sta sodnika Bojan Božič in Mirko Božič stehtala ulov in ribe vrnila v ribnik.

Najboljša ekipa tokratnega memorialnega tekmovanja v športnem ribolovu je bila ekipa DP jugozahodne Štajerske. Na drugem mestu je bila ekipa DP Koroške, tretjeuvrščena pa je bila ekipa DP Iste in Krasa. Lastnik najtežje mreže v posamezni konkurenci, ki je tehtala 7.300 gramov, je bil Gašper Peček iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, ki je zraven medalje prejel tudi prehodni pokal. Na drugem mestu je bil Rudi Centrih s 6.250 grami težko mrežo iz DP jugozahodne Štajerske ter Boštjan Javernik s 1.950 grami težkim ulovom iz DP Koroške.

Naš član Franc Borovnjak, ki je tekmoval v sektorju A, je osvojil 2. mesto, Leon Jurkovič pa je bil 6. V sektorju B je tekmoval Silvester Križanič (5. mesto), v sektorju C pa Venčeslav Bezjak (4. mesto). Ekipno so naši ribiči tekmovanje zaključili na 5. mestu.

Čestitamo vsem prejemnikom nagrad.

Avtor |2020-06-22T14:09:05+00:0022/06/2020|Novice|Komentarji so izklopljeni za V Gradišču je potekalo 9. mamorialno tekmovanje v spomin Ivanu Peršaku

O avtorju: