Skupaj na Otok ljubezni

//Skupaj na Otok ljubezni

Skupaj na Otok ljubezni

Avtor: Janja Buzeti

V petek, 31. julija smo na društvu gostili člane koroškega društva. Zbrali smo se pri učnem čebelnjaku, na sedežu društva, kjer je vse skupaj pozdravil predsednik društva Stanko Novak, nato pa se  odpravili proti vasi Ižakovci, kjer klopota mlin na šumeči reki Muri in stoji Otok ljubezni.

Reka Mura je ob svojem koritu ustvarila naravni otok, ki so ga domačini poimenovali Otok ljubezni, saj legenda pravi, da je to kraj zaljubljencev. Na otoku ljubezni smo si ogledali plavajoči mlin, ki je poleg mlina v Veržeju, edini plavajoči mlin na reki Muri. Ker pa je deroča reka Mura pred nekaj dnevi odtrgala kolo mlina, je zaradi snacije njegova notranjost za obiskovalce žal zaprta. Sledila je predstavitev tkalske delavnice in vožnja z brodom čez reko Muro. Ob vrnitvi pa so nas pogostili še s “pajanim” kruhom. V preteklosti se je beltinska gospoda v poletnih mesecih prihajala hladit v Mursko šumo, kjer se je kopala v zajezeni Muri oz. t.i. “koupanci”. Koupanca je na voljo za ogled še danes.

Ob vrnitvi na sedež društva smo se ustavili še v paviljonu Expanu, nato pa se skupaj vrnili na društvu, kjer nas je že čakala hrana in pijača, za katero so poskrbele osebne asistentke naših članov.

Avtor |2020-07-31T13:55:23+00:0031/07/2020|Novice|Komentarji so izklopljeni za Skupaj na Otok ljubezni

O avtorju: