Tedni vseživljenjskega učenja – Parada učenja 2020

//Tedni vseživljenjskega učenja – Parada učenja 2020

Tedni vseživljenjskega učenja – Parada učenja 2020

Avtor: Janja Buzeti

Od 4. septembra do 9. oktobra 2020 po vsej državi potekajo dogodki, ki opozarjajo na vlogo učenja na vseh področjih življenja. Učenje je gibalo razvoja posameznika in človeštva. Je način s katerim odkrivamo svoje osebne identitete. V času pred koronakrizo s(m)o se v različnih organizacijah počasi pripravljali na vpeljavo digitalizacije, ki bi olajšala delo in življenje sodobnega človeka. A je koronavirus poskrbel, da se je ta vpeljava digitalizacije realizirala s svetlobno hitrostjo, pri tem pa nas opozorila na velik pomen učenja in dodatnega usposabljanja za uspešno spopadanje z izzivi prihodnosti.

V okviru Tednov vseživljenjskega učenja smo, tako kot vsako leto do sedaj, tudi letos s člani Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, v sredo 9. septembra sodelovali na Paradi učenja in v sklopu te na kratko predstavili vpetost vseživljenjskega učenje v delo na društvu. Zbrane na dvorišču sedeža društva je med prvimi pozdravil direktor Ljudske univerze Murska Sobota (LUMS) gospod Dejan Dravec, ki je na kratko predstavil pomen LUMS pri zagotavljanju možnosti učenja in izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih, organizacijo dogodkov v Tednih vseživljenjskega učenja, ki jih organizirajo že 25. leto. Spomnil pa je tudi, da bo letos LUMS praznovala svoj 60. rojstni dan. Ob zaključku svojega nagovora je k besedi povabil še župana Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksandra Jevška, ki pravi, da je vlaganje v znanje najboljša investicija, ljudski univerzi pa čestital za 25 letno tradicijo organizacije in izpeljavo dogodkov TVU, s katerim spodbujajo vseživljenjsko učenje, kar nedvomno spada tudi v koncept aktivnega staranja. MOMS z razširitvijo bivalnih kapacitet za starostnike poskuša zagotavljati aktivno in kvalitetno življenje starostnikov. Zadnji med govorniki je zbrane nagovoril predsednik društva Stanko Novak, ki je poudaril vsakoletno sodelovanje društva na prireditvi Parada učenja.

Sledila je jutranja telovadba članov društva, ki jo je vodila gospa Blanka Vereš, strokovnjakinja iz Centra za krepitev zdravja – Zdravstveni dom Murska Sobota, pri kateri pa smo sodelovale tudi strokovne sodelavke Zavoda osebna asistenca Pomurja, Murska Sobota.

Avtor |2020-09-09T12:34:47+00:0009/09/2020|Novice|Komentarji so izklopljeni za Tedni vseživljenjskega učenja – Parada učenja 2020

O avtorju: