Avtor: Maša Balažič

To soboto, 17.9.2022 je v Murski Soboti potekal tradicionalni Avto moto Rally, pod geslom Vse za varnost v prometu, ki ga je pripravilo naše društvo v soorganizaciji z Zvezo paraplegikov Slovenije, Združenjem šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota ter Občino Moravske Toplice. Tekmovanja se je udeležilo 35 tekmovalcev, med katerimi so se srečanja udeležili tudi paraplegiki in tetraplegiki iz drugih regijskih društev ZPS.

Pred začetkom tekmovanja sta zbrane pozdravila podpredsednik društva Andrej Gorza, ki se je vsem tekmovalcem zahvalil za udeležbo ter vodja tekmovanja Franc Glažar, ki je podal navodila tekmovanja in vsem skupaj zaželel uspešno vožnjo. Po opravljenih prijavah so se tekmovalci najprej pomerili v spretnostni vožnji čez pet ovir, ki je potekala na poligonu Prometno varnostnega centra Murska Sobota in se nato podali na vožnjo po vnaprej začrtani trasi, ob koncu pa so se tekmovalci preizkusili še v testiranju cestno prometnih predpisov.

Najboljši voznik med paraplegiki je bil Jože Ovčar iz DP jugozahodne Štajerske, drugouvršeni je bil Vinko Hren prav tako iz DP jugozahodne Štajerske in tretjeuvrščeni naš član Franc Borovnjak. Med tetraplegiki sta prva mesta osvojila naša člana Benjamin Krč in Franc Baum. V ženski konkurenci je tekmovala le Anica Radej iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja.