Avtor: Maša Balažič

V soboto, 10. septembra 2022 je na atletskem stadionu Bonifika v Kopru potekal jubilejni 53. memorial prof. Bojana Hrovatina, 32. odprto državno prvenstvo in hkrati 8. mednarodno tekmovanje v atletiki, ki ga je v soorganizaciji Zveze paraplegikov Slovenije in Zveze za šport invalidov – Paralimpijski komite, pripravilo Društvo paraplegikov Istre in Krasa. Udeležilo se ga je 68 atletov iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije ter tekmovalci iz Makedonije, Črne gore, Srbije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Češke.

Po odpeti slovenski himni so zbrane tekmovalce pozdravili podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softič, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic, predsednik Društva paraplegikov Istre in Krasa Benjamin Žnidaršič, vodja atletike Janez Hudej, ki je predstavil potek tekmovanja in vodja športa Gregor Gračner, ki je prisotne seznanil s celostnim programom. Tekmovalci so se na petih metališčih pomerili v troboju metov (met kopja/kija, diska in suvanje krogle), nato pa še v vožnjah.

Med našimi člani je v moški konkurenci nastopil Jani Grof (skupina F54), ki je v troboju metov osvojil 13. mesto. V skupini veteranov so iz našega društva tekmovali Franc Baum, ki je osvojil odlično 3. mesto, Ludvik Škraban 4. mesto in Franc Borovnjak, ki je pristal na 7. mestu.

V drugem delu tekmovanja so se tekmovalci pomerili še v troboju voženj. V memorialni vožnji na 100 metrov je Dušan Slana osvojil 24. mesto in Franc Borovnjak 25. mesto.

Ob koncu tekmovanja so atletom izrekli čestitke in podelili medalje. Tekmovalce so nagovorili plavalec in olimpijec Matjaž Markič, kajakašica in olimpijka Špela Ponomarenko, predstavnik Zveze ŠIS–SPK Žiga Kobaševič ter Dane Kastelic. Ob zaključku tekmovanja se je vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner soorganizatorjem zahvalil za odlično sodelovanje vsem atletom.