Avtor: Maša Balažič

4. decembra 2021 je na strelišču Bukovec, v kraju Videm, potekal drugi krog v streljanju z zračnim orožjem (puška, pištola), ki ga je pripravilo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine v soorganizaciji Zveze paraplegikov Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo 26 tekmovalcev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.

V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila naša strelska ekipa društva DP Prekmurja in Prlekije, drugouvrščena je bila ekipa DP Istre in Krasa, tretja pa ekipa DP Podravja. Sledile so ekipa DP ljubljanske pokrajine na četrtem mestu, peta je bila ekipa DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja ter šesta ekipa DP jugozahodne Štajerske.

V najmočnejši skupini SH1 j prvo mesto osvojil Franc Pinter iz DP Podravja, drugo mesto si je pri streljal član našega društva Franc Jožef, tretje pa Mirko Sintič iz  DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

V težje gibalni ovirani skupini SH2  je slavil Siniša Jeremič DP Istre in Krasa, drugi je bil Aleš Vrhovc iz DP ljubljanske pokrajine, na tretje mesto pa se je uvrstil naš član Leon Jurkovič. V tej kategoriji sta naša člana društva osvojila še naslednja mesta: Štefan Bukvič četrto mesto in Venčeslav Bezjak šesto mesto.