Avtor: Janja Buzeti

V četrtek, 20.6.2019 je potekalo 4. kolo lige ZPS v športnem ribolovu, ki ga je pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. Tekmovanje je potekalo na ribniku Marof, kjer je tekmovalo 19 ribičev iz sedmih regijskih društev ZPS. Za pravilen potek tekmovanja je poskrbela sodniška ekipa Ribiške družine Laško.

Na 4. kolu je največ rib ujela ekipa DP Podravja. Drugouvrščena je bila ekipa DP Koroške, tretjeuvrščena pa ekipa DP jugozahodne Štajerske. Naša ekipa se je uvrstila na 4. mesto. Med posamezniki je bil najboljši Gašper Peček iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, na drugem mestu je bil Franc Simonič iz DP Podravja, na tretjem mestu pa naš član Slavko Dunaj.

S 4. kolom pa se je zaključila liga ZPS v športnem ribolovu za sezono 2019. Najboljša ekipa letošnje sezone je bila domača ekipa DP jugozahodne Štajerske. Naša ekipa je sezono zaključila na odličnem 2. mestu. Tretjeuvrščena pa je bila DP Koroške. Med posamezniki je bil najboljši Rudi Centrih iz DP jugozahodne Štajerske. Drugouvrščeni je bil Gašper Peček iz Novega mesta, na tretjem mestu pa naš član Slavko Dunaj.

Po končanem tekmovanju je sledila razglasitev rezultatov in podelitev pokalov najboljšim ribičem. Pokale je podelil Gregor Gračner, vodja športa pri Zvezi.