Ribiči zaključili društveno ribolovno sezono

//Ribiči zaključili društveno ribolovno sezono

Ribiči zaključili društveno ribolovno sezono

Avtor: Maša Balažič

V torek, 22. junija 2021 je Društvo paraplegikov Koroške ob ribniku Pivola pripravilo zaključno tekmovanje društvene ribiške lige. Udeležilo se ga je 22 ribičev iz sedmih regijskih društev ZPS.

V letošnji društveni ligi so bila izvedena štiri kola. Prvo kolo in Peršakov memorial je pripravilo DP Prekmurja in Prlekije v Ormožu, 2. kolo je ob ribniku Marof pripravilo DP jugozahodne Štajerske, 3. kolo je organiziralo DP Podravja ob ribniku Rogoznica II in zadnje kolo, katero organizator je bilo DP Koroške. Vsako posamezno tekmovanje je trajalo po 4 ure, nato pa je sledilo tehtanje ulova.

Na zaključnem tekmovanju je naša ekipa DP Prekmurja in Prlekije dosegla najboljši rezultat (8-27.400), sestavljali so jo Leon Jurkovič, Silvester Križanič in Venčeslav Bezjak  Na drugem mestu ji je sledila ekipa DP jugozahodne Štajerske (9-68.220), tretjeuvrščena pa je bila domača ekipa DP Koroške (10-23.860).

V posamezni konkurenci je Silvester Križanič v sektorju A osvojil 2. mesto. Venčeslav Bezjak  je v sektorju B zasedel 3. mesto. V sektorju C je Leon Jurkovič prav tako osvojil 3. mesto.

Po zaključnem kolu so razglasili zmagovalce letošnje sezone. Prvo mesto je pripadalo Rudiju Centrih z DP jugozahodne Štajerske, drugo mesto je osvojil Gašper Peček z DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, tretje pa Boštjan Javernik iz DP Koroške. Naši člani DPPP so zasedli naslednja mesta: Venčeslav Bezjak 6. mesto, Silvester Križanič 7. mesto, Slavko Dunaj 10. mesto, Leon Jurkovič 18. mesto in 19. mesto Franc Borovnjak.

Vsem udeležencem tekmovanja iskreno čestitamo!

Avtor |2021-06-24T13:31:40+00:0024/06/2021|Novice|Komentarji so izklopljeni za Ribiči zaključili društveno ribolovno sezono

O avtorju: