Avtor: Janja Buzeti

V sredo, 26. junija 2019 je na sedežu Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije potekalo 6. mednarodno tekmovanje v lokostrelstvu in hkrati 6. meddruštveno športno – rekreacijsko srečanje. Udeležijo se ga je 34 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške. Iz ostalih regijskih društev Zveze paraplegikov Slovenije se je povabilu na tekmovanje odzval le en član, in sicer iz DP Podravja.

Po prisrčnih pozdravih in izrečenih dobrodošlicah predsednika društva Stanka Novaka, je športni referent Franc Borovnjak podal še kratka navodila in tekmovanje se je pričelo.

Kot že rečeno je bila osrednja panoga srečanja lokostrelstvo. Tekmovalci so se pomerili v moški in ženski konkurenci. Najboljše lokostrelke so bile domače članice Marta Janežič (1. mesto), Jožica Zadravec (2. mesto) in Marija Cigler (3. mesto). Med lokostrelci pa so prva tri mesta zasedali Jožef Franc (1. mesto), Franc Borovnjak (2. mesto), oba člana domačega društva ter Zdenko Lilek (3. mesto), član DP Podravja.

Poleg lokostrelstva so se tekmovalci pomerili še v pikadu in vrtnem kegljanju. Najboljši tekmovalki v pikadu sta bili Marija Cigler (1. mesto) in Marta Janežič (2. mesto), v vrtnem kegljanju pa Marta Janežič (1. mesto), Marija Balažic (2. mesto) in Jožica Zadravec (3. mesto). V moški konkurenci so prva tri mesta v pikadu zasedali Dušan Slana (1. mesto), Bojan Ciman (2. mesto) in Anton Simonič (3. mesto), v vrtnem kegljanju pa Leon Jurkovič (1. mesto), Ladislav Kepe (2. mesto) in Jožef Franc (3. mesto).

Posebna kategorija tekmovalcev so bili spremljevalci, med katerimi so bili najboljši v vseh treh panogah skupaj Branko Barič (1. mesto), Leona Rabuzin (2. mesto) iz Čakovca in Suzana Mustak (3. mesto) prav tako iz Čakovca.

Medalje je podeljeval predsednik društva Stanko Novak, ki se je ob koncu tekmovanja zahvalil vsem za udeležbo, sosedom Hrvatom pa zaželel varno pot domov.