Komedija Trije vaški svetniki nasmejala tudi naše člane društva

//Komedija Trije vaški svetniki nasmejala tudi naše člane društva

Komedija Trije vaški svetniki nasmejala tudi naše člane društva

Avtor: Maša Balažič

Naši člani društva so se v nedeljo, 11. julija 2021 udeležili predstave Trije vaški svetniki, ki so jo uprizorili člani Kulturnega društva Simona Gregorčiča Velika Nedelja v njihovem poletnem gledališču.

Predstava je temeljila na zgodbi, umeščeni v čas prejšnjega stoletja, njena vsebina pa je aktualna še dandanes. Osrednji lik predstave je bil župan Šimen Porenta, ki bi svojo hči Faniko rad omožil, zato ji je njena mama poiskala premožnega ženina Jakeca. Ker pa je njeno srce že pripadalo revnemu vaškemu učitelju, Faniko obljubljeni ženin niti malo ni zanimal. Zgodba se zaplete, ko učitelj po naključju odkrije stara ljubezenska pisma, ki so jih pisali trije pomembni vaški svetniki, med njimi tudi župan, mlademu lepemu dekletu iz sosednje vasi. Ker vsebina pisem svetnike zelo bremeni, se prične pravi boj, na eni strani se župan na vsak način želi znebiti teh pisem, na drugi strani pa spremljamo učitelja, ki se bori za županovo Faniko. Za dodaten zaplet zgodbe seveda poskrbijo še ostali liki predstave. In kakšen je razplet? Razplet zgodbe vam ne bom zaupala, z namenom, da se sami udeležite predstave s poučno in predvsem zabavno zgodbo, kjer se boste ob številnih dramskih zapletih, smešnih dialogih in živahni sceni nasmejali in uživali pod zvezdami tako kot naši člani društva.

Avtor |2021-07-13T11:41:28+00:0013/07/2021|Novice|Komentarji so izklopljeni za Komedija Trije vaški svetniki nasmejala tudi naše člane društva

O avtorju: