Avtor: Maša Balažič

V ponedeljek, 27. junija 2022 se je zbralo 23 ribičev iz sedmin regijskih društev na ribniku v Ormožu, kjer je potekala tekma za 4. kolo lige ZPS v športnem ribolovu. Organiziralo ga je naše društvo v soorganizaciji z Zvezo paraplegikov Slovenije.

Hkrati s 4. kolom lige ZPS je potekala letos že 11. memorialna tekma v spomin na dolgoletnega člana in ustanovitelja Zveze paraplegikov Slovenije, Ivana Peršaka.

Po štiriurnem tekmovanju

Po štiriurnem tekmovanju je sodnik Miran Senčar stehtal ulov in ribe vrnil v ribnik. Sledila je razglasitev rezultatov in podelitev nagrad najboljšim ribičem

Naslov najboljše ekipe tokratnega memorialnega tekmovanja v športnem ribolovu je prejela  ekipa DP jugozahodne Štajerske. Na drugem mestu je bila ekipa DP Podravja, tretjeuvrščena pa je bila ekipa DP Koroške. Naša ekipa DP Prekmurja in Prlekije je dosegla peto mesto.

Lastnik najtežje mreže v posamezni konkurenci, ki je tehtala 47.310 gramov, je bil Rudi Centrih iz DP jugozahodne Štajerske, ki je prejel prehodni pokal. Na drugem mestu je bil Gašper Peček s 16.980 grami težko mrežo iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja ter tretji Zoran Štruclin  s 15.860 grami težkim ulovom iz DP jugozahodne Štajerske.

V sektorju A je tekmoval Leon Jurkovič, ki je tekmovanje zaključil na 3. mestu in Franc Borovnjak, ki je zasedel 4. mesto. V sektorju B je bil Silvester Križanič je zasedel 8. mesto, v sektorju C pa je tekmoval Venčeslav Bezjak, ki je osvojil 3. mesto.

Z zadnjim kolom pa se je zaključila ribolovna sezona za leto 2022. Po zaključnem kolu so razglasili zmagovalce letošnje sezone. Prvo mesto je pripadalo Rudiju Centrih z DP jugozahodne Štajerske, drugo mesto je osvojil Gašper Peček z DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, tretje pa Zoran Štruclin iz DP jugozahodne Štajerske. Naši člani so zasedli naslednja mesta: Franc Borovnjak 4. mesto, Leon Jurkovič 8. mesto, Silvo Križanič 13. mesto, Vekoslav Dunaj 14. mesto in Venčeslav Bezjak 15. mesto.

Naslov prvaka ribiške lige ZPS je prejela ekipa DP jugozahodne Štajerske. Na drugem mestu je končala naša ekipa ribičev iz DP Prekmurja in Prlekije, na tretjem pa ekipa DP Koroške.

Vsem ribičem čestitamo za dober ulov!