Marta Janežič nepremagljiva v troboju metov

//Marta Janežič nepremagljiva v troboju metov

Marta Janežič nepremagljiva v troboju metov

Avtor: Maša Balažič

V soboto, 11. septembra 2021 je na atletskem stadionu na Ptuju potekal 52. memorial prof. Bojana Hrovatina ter 31. državno prvenstvo v atletiki za paraplegike, ki ga je v soorganizaciji Zveze paraplegikov Slovenije in Zveze za šport invalidov – Paralimpijski komite, pripravilo Društvo paraplegikov Podravja in Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Ptuj. Tekmovanja se je udeležilo 57 atletov iz sedmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije, udeležili pa so se ga tudi tekmovalci iz Črne gore, Srbije, Bosne in Hercegovine in Hrvaške.

Po slovenski himni so zbrane nagovorili Boris Klep, predsednik Društva paraplegikov Podravja, Dane Kastelic, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije, Vinko Kotar, predstavnik MDSS Ptuj, Sandi Mertelj direktor Zavoda za šport MO Ptuj in županja MO Ptuj Nuška Gajšek, ki je tekmovanje tudi odprla.

Po nagovorih in vseh navodilih, se je tekmovanje pričelo. Tekmovalci so se najprej pomerili v troboju metov (met kopja/kija, diska in suvanje krogle), nato pa še v vožnjah.

V skupini F53 je naša članica Marta Janežič osvojila prvo mesto in tako premagala Alenko Tratnjek (2. mesto) ter Namko Paratušič (3. mesto). V moški konkurenci je Dušan Slana v skupini F54 osvojil 7. mesto. Venčeslav Bezjak je v F52 in  F53 osvojil odlično 4.mesto. V skupini veteranov je tekmoval naš član Anton Vrbnjak in osvojil skupno drugo mesto.

Po koncu tekmovanja so podžupan MO Ptuj Marjan Kolarič, letošnji olimpijec, atlet Kristjan Čeh, nekdanja kegljačica Silva Razlag, predsednik DP Podravja Boris Klep in vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner, razglasili rezultate ter najboljšim atletom na letošnjem memorialu podelili medalje.

Avtor |2021-09-14T10:37:33+00:0013/09/2021|Novice|Komentarji so izklopljeni za Marta Janežič nepremagljiva v troboju metov

O avtorju: