Zasaditev medovitih lip ob svetovnem dnevu čebel

//Zasaditev medovitih lip ob svetovnem dnevu čebel

Zasaditev medovitih lip ob svetovnem dnevu čebel

Avtor: Janja Buzeti

Od leta 2017 naprej praznujemo 20. maj svetovni dan čebel, ki ga je razglasila Generalna skupščina OZN v New Yorku na pobudo Slovenije. Brez čebel ni življenja, zato je pomembno, da skrbimo zanje, jih varujemo in ohranjamo njihove vrste.

Da bi naše čebelice pridno nabirale nektar in v prihodnje zagotavljale medenje, smo zanje na sedežu društva zasadili lipe. Sadike lip je v celoti prispevala Mestna občina Murska Sobota. Dogodka simbolične zasaditve drevoreda sta se udeležila župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in Stanko Novak predsednik Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekija.

S posaditvijo lip smo tako želeli zasaditi čim več medovitih rastlin, ki bodo bogatele čebeljo pašo, hkrati pa opomniti na vlogo in pomen čebel za naravo in človeka. Lipa, ki je simbol slovenstva, pa velja tudi za središče družbenega življenja, za katerega upamo, da nam bo v prihodnje ponovno omogočeno.

Gospod župan pa je obisk izkoristil še za ogled čebelarske lope in prvega nakladnega panja, prilagojenega delu čebelarjem na invalidskem vozičku ter otvoril prenovljeno balinišče na sedežu društva. Tako za gradnjo čebelarske lope kakor za ureditev balinišča, gre velika zahvala tudi Mestni občini Murska Sobota, ki je sofinancirala oba projekta.

Avtor |2021-05-21T12:36:25+00:0021/05/2021|Novice|Komentarji so izklopljeni za Zasaditev medovitih lip ob svetovnem dnevu čebel

O avtorju: