Avtor: Maša Balažič

Naši kegljači so se v petek, 22. oktobra 2021 udeležili zaključnega kroga kegljaške lige za sezono 2020-2021, ki ga je pripravilo Društvo paraplegikov Koroške v sorganizaciji Zveze paraplegikov Slovenije. 47 kegljačic in kegljačev iz osmih regijskih društev Zveze paraplegikov Slovenije je tekmovalo v štirih kategorijah.

Najboljša ekipa je bila DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Drugouvrščena je bila ekipa DP Podravja, tretjeuvrščena pa ekipa DP ljubljanske pokrajine. Naša ekipa DP Prekmurja in Prlekije je osvojila sedmo mesto.

V moški posamezni konkurenci je tekmoval Andrej Gorza, ki je osvojil 14. mesto. Med veterani je Ernest Pucko osvojil 6 mesto, Franc Borovnjak je bil 7. V ženski konkurenci je tekmovala Marta Janežič, ki je zasedla 4. mesto.

V tokratni ligi so kegljači prvi krog odigrali v mesecu maju v Kamniku, drugi krog meseca junija z memorialom Petra Zdovca v Celju, tretji je potekal hkrati z Magdičevim memorialom meseca oktobra v Radencih, četrti krog pa z Grnjakovim memorialom v Ravnah na Koroškem.

V letošnji sezoni je naslov ligaškega prvaka osvojila ekipa DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, druga je bila DP Podravja ter tretja ekipa iz DP ljubljanske pokrajine. Naša ekipa je osvojila peto mesto. V ženski konkurenci je prvo mesto osvojila Martina Glavič iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, druga je bila Senka Ivaniševič iz DP ljubljanske pokrajine, tretja pa Nataša Godec iz DP Podravja. Med paraplegiki je zmagal Miran Jernejšek iz DP Podravja, na drugo mesto se je uvrstil Anton Kanc iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja ter na tretje Viktor Rupnik iz DP ljubljanske pokrajine. Med tetraplegiki je slavil Aleš Povše DP jugozahodne Štajerske, na drugo mesto se je zavihtel Siniša Jeremič DP Istre in Krasa, tretji je bil Damjan Herček DP Podravja. V veteranski konkurenci je prvo mesto osvojil Franc Kuhelj DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, drugo Janez Kokalj DP ljubljanske pokrajine, tretjo pa Anton Urbanc DP jugozahodne Štajerske.