Avtor: Janja Buzeti

Na Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije smo decembrsko rajanje pričeli minuli petek, 14. decembra 2018, ko smo se v velikem številu zbrali v gostišču Mencigar, kjer je potekalo tradicionalno srečanje ob zaključku leta.

V uvodnem delu srečanja so pevci komornega pevskega zbora Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, pod mentorstvom Matije Horvata, zapeli venček božičnih pesmi in nas tako popeljali nazaj v čas, ko smo razposajeni malčki nestrpno pričakovali božično jutro in z velikim zanimanjem odpirali darila, ki nam jih je prinesel Božiček. Ker pa smo vse leto bili pridni, nas je Božiček obiskal tudi na tokratnem srečanju in vsakemu izmed nas prinesel darilo. Božička so bili še posebej veseli otroci.

December pa ni samo čas veselja in rajanja, ampak je tudi čas, ko se zazremo nazaj in v mislih preletimo dogodke, ki so zaznamovali iztekajoče se leto. Tako je tudi predsednik društva Stanko Novak v svojem nagovoru spomnil zbrane na pomembne dogodke, ki so se zgodili na našem društvu v letu 2018. Izpostavil je predvsem postavitev prvega učnega čebelnjaka, prilagojenega za delo z invalidi in obiska pomembnih ljudi, ki so se udeležili slavnostne otvoritve le tega. Svoj nagovor je zaključil z načrti za prihodnost in vsem skupaj zaželel mirne in blagoslovljene praznike ter besedo predal županu Občine Tišina gospodu Francu Horvatu. Ta se je zahvalil društvu za uspešno večletno sodelovanje ter prav tako vsem skupaj zaželel vesele božične praznike ter uspešno novo leto 2019.

Na srečanju so bili prisotni tudi predstavniki podjetja RTS Medical, ki so zbranim predstavili svoj izdelek – električni priklop za invalidski voziček z modernim dizajnom, ki osebam na invalidskem vozičku omogoča lažje gibanje.

Srečanje se je nadaljevalo s prazničnim kosilom, ob prijetnih melodijah, za katere je poskrbel Niko Pelc in s podelitvijo medalj najboljšim ribičem v pretekli sezoni 2018. Medalje je podelil športni referent društva Franc Borovnjak. Najboljši ribič društvene lige za sezono 2018 je bil Slavko Dunaj. Drugouvrščeni je bil Venčeslav Bezjak, tretjeuvrščeni pa Silvester Križanič.