V Vidmu pričeli s strelsko sezono za leto 2018

//V Vidmu pričeli s strelsko sezono za leto 2018

V Vidmu pričeli s strelsko sezono za leto 2018

Avtor: Janja Buzeti

V soboto, 6. januarja 2018 so se naši strelci odpravili na 1. kolo lige ZPS v streljanju z zračno puško, ki je potekalo na strelišču v Jakličevem domu v Vidmu. Tekmovanje je pripravilo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine v soorganizaciji Zveze paraplegikov Slovenije in s sodelovanjem s strelskim društvom Bukovec.

Tekmovanja se je udeležilo 16 strelcev iz štirih regijskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Med njimi so bili tudi naši strelci. Ekipa DPPP si je tokrat pristreljala 2. mesto. Za las jo je premagala ekipa DP ljubljanske pokrajine, tretjeuvrščena pa je bila ekipa DP Istre in Krasa.

V posamezni konkurenci paraplegikov je prvo mesto pripadalo Srečku Petkovšku iz DP Istre in Krasa (352 z. kr.). Drugouvrščeni je bil Robert Žerovnik iz DP LJ (343 z. kr.), tretjeuvrščeni pa Štefan Glavan prav tako iz DP LJ (327 z. kr.). Med našimi strelci je v omenjeni kategoriji tekmoval samo Franc Borovnjak in s 323 zadetimi krogi osvojil 4. mesto.

Tekmovalci so se pomerili še v kategoriji tetraplegikov, kjer sta naša Leon Jurkovič in Franc Baum osvojila 1. in 2. mesto, tretjeuvrščeni pa je bil Mladen Fabjan iz DP Istre in Krasa. Naša Benjamin Krč in Ladislav Kepe sta osvojila 5. in 6. mesto.

V ženski konkurenci je edina nastopila Veselka Pevec iz DP ljubljanske pokrajine in zadela 369 krogov ter tako premagala tudi moško konkurenco. Robert Žerovnik, prav tako član DP LJ, pa je tekmoval še v streljanju z zračno pištolo in skupno zadel 212 krogov.

Najboljše ekipe in najboljši strelci so prejeli pokale ter knjižne nagrade Občine Dobrepolje, ki jih je podeljeval tamkajšnji župan Janez Pavlin. Vse športnike pozdravila tudi predsednica ljubljanskega društva Mirjam Kanalec in športni referent Robert Žerovnik.

Vsem tekmovalcem tudi mi čestitamo za dosežene rezultate.

Avtor |2018-01-08T09:14:42+00:0008/01/2018|Novice|Komentarji so izklopljeni za V Vidmu pričeli s strelsko sezono za leto 2018

O avtorju: