V troboju metov nepremagljiva naša članica Marta Janežič

//V troboju metov nepremagljiva naša članica Marta Janežič

V troboju metov nepremagljiva naša članica Marta Janežič

Avtor: Janja Buzeti

V soboto, 12. septembra 2020 je na atletskem stadionu Nova gorica potekal 51. memorial prof. Bojana Hrovatina ter državno prvenstvo v atletiki, ki ga je v soorganizaciji Zveze paraplegikov Slovenije in Zveze za šport invalidov – Paralimpijski komite, pripravilo Društvo paraplegikov Severne primorske. Udeležilo se ga je več kot 56 atletov iz devetih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije, žal pa zaradi trenutnih razmer letos ni bilo prisotnih tekmovalcev iz Severne Makedonije, Črne gore, Srbije, Bosne in Hercegovine in Hrvaške.

Po slovenski himni so zbrane nagovorili Matej Gruden, predsednik Društva paraplegikov severne Primorske, Gregor Gračner, vodja športa pri Zvezi, Dane Kastelic, predsednik Zveze,  Simon Rosič, podžupan Občine Nova Gorica ter Janez Hudej, vodja tekmovanja. Po nagovorih in vseh napotkih za uspešno izvedbo tekmovanja, se je le to pričelo. Tekmovalci so se najprej pomerili v troboju metov (met kopja/kija, diska in suvanje krogle), nato pa še v vožnjah.

V skupini F53 je naša članica Marta Janežič osvojila prvo mesto in tako premagala Hermino Namestnik (2. mesto) ter Namko Paratušič (3. mesto). V moški konkurenci je Dušan Slana v skupini F54 osvojil 3. mesto. Horvat Tadej je bil 14. v skupini F55, F56 in F57. V skupini veteranov so tekmovali Franc Baum (3. mesto), Ludvik Škraban (4. mesto) in Ernest Pucko (6. mesto).

Po troboju metov so se tekmovalci pomerili še v troboju voženj, memorialni vožnji na 100 m ter vožnji na 800m v spomin na Henrika Ubeleisa. V memorialni vožnji na 100 metrov je tekmoval naš član Tadej Horvat in tekmovanje zaključil na 8. mestu.

Po koncu tekmovanja sta predsednik Zveze Dane Kastelic in direktorica Javnega zavod za šport Nova Gorica Aleksandra Fortin razglasila rezultate ter najboljšim atletom na letošnjem memorialu podelila medalje.

Avtor |2020-09-23T09:22:58+00:0023/09/2020|Novice|Komentarji so izklopljeni za V troboju metov nepremagljiva naša članica Marta Janežič

O avtorju: