Avtor: Maša Balažič

Na kegljišču Radenci se je 5. oktobra 2021 nadaljevala kegljaška liga ZPS, in sicer 3. krog ter hkrati 27. Magdičev memorial, ki ga je pripravilo naše društvo DP Prekmurja in Prlekije.

Tekmovanja se je udeležilo 32 kegljačic in kegljačev iz osmih regijskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Tekmovalci so se pomerili ekipno in posamezno v ženski in moški konkurenci ter v skupni konkurenci veteranov in tetraplegikov.

Najboljša ekipa na tokratnem tekmovanju je bila ekipa DP Podravja (1688), ki je premagala ekipo DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (1.557) in ekipo DP jugozahodne Štajerske, ki se je uvrstila na tretje mesto. (1.526). DP Podravja je že tretje leto zapored osvojila prehodni pokal ter ga prejela v trajno last. Naša ekipa DP Prekmurja in Prlekije je s 1.330 podrtimi keglji tekmovanje zaključila na petem mestu.

V moški konkurenci je bil najboljši Roman Hrženjak  iz DP jugozahodne Štajerske (481). Drugouvrščeni je bil Miran Jernejšek iz DP Podravja (468), na tretjem mestu pa Tone Kanc iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (452). V tej konkurenci sta tekmovala naša člana Dušan Slana in Andrej Gorza, ki sta zasedla 12. in 16. mesto.

Med ženskami je največ kegljev podrla Senka Ivaniševič iz DP ljubljanske pokrajine (394), druga je bila Martina Glavič iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja  (386), tretje pa Nataša Godec iz DP Podravja (365). Naša članica Marta Janežič je osvojila 4. mesto (327).

Nastopili so tudi težje gibalno ovirani tetraplegiki, kjer je zmagal Aleš Povše DP jugozahodne Štajerske (419), na drugo mesto se je zavihtel Damjan Hovnik iz DP Istre in Krasa (312), tretji pa je bil Damjan Herček iz DP Podravja (295). Četrto mesto je osvojil naš član Franc Baum (263).

V konkurenci veteranov je medaljo za prvo mesto osvojil naš član Ludvik Škraban (404), drugi je bil Boško Božič iz  DP Istre in Krasa  (333), tretji pa Franc Kuhelj iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (327). Naš član Franc Borovnjak je osvojil 6. mesto (271).

Zaključni krog bo organiziralo DP Koroške na kegljišču na Ravnah, dne 22. oktobra 2021.