V prelepi dolini ob reki Meži potekalo zadnje kolo lige ZPS v atletiki

//V prelepi dolini ob reki Meži potekalo zadnje kolo lige ZPS v atletiki

V prelepi dolini ob reki Meži potekalo zadnje kolo lige ZPS v atletiki

Avtor: Janja Buzeti

V sredo, 20. junija 2018 je v športnem parku v Črni na Koroškem potekalo 4. kolo lige ZPS v atletiki. Organiziralo ga je Društvo paraplegikov Koroške. Pred začetkom tekmovanja sta tekmovalce pozdravila predsednik društva Damjan Hovnik in županja občine Črne na Koroškem, gospa mag. Romana Lesjak.

Na zaključnem kolu je sodelovalo 29 tekmovalcev iz petih regijskih društev ZPS. Najboljši rezultat je dosegel Henrik Plank v metu kopja. Letošnji zmagovalec ekipnega tekmovanja je ekipa jugozahodne Štajerske, ki je po treh zaporednih zmagah (2018, 2017 in 2016) prejela prehodni pokal v trajno last. Sezono 2018 je na drugem mestu končala ekipa Društva paraplegikov Koroške, tretja pa je bila ekipa Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine.

Naša ekipa je atletsko sezono končala na petem mestu.

V disciplini metanja diska je Marta Janežič  osvojila 5. mesto, Dušan Slana 6. mesto, Andrej Gorza 18. mesto, Franc Baum 22. mesto in Franc Borovnjak 23. mesto. V disciplini metanja kopja so se uvrstili na 2. mesto Marta Janežič, 14. mesto Franc Baum in 17. mesto Franc Borovnjak. Pri metanju krogle je bila najboljša Marta Janežič, ki je osvojila 1. mesto. Andrej Gorza je končal na 15. mestu, Franc Baum na 16. mestu in Franc Borovnjak na 18. mestu.

V vožnji na 100 metrov je Andrej Gorza zasedel 5. mesto, Marta Janežič 7. mesto in Franc Baum 8. mesto. V vožnji na 200 metrov je med našimi člani tekmoval le Andrej Gorza in osvojil 5. mesto.

Medalje in pokale je najboljšim atletom podelil Janez Hudej, predstavnik za atletiko na ZPS. Ob koncu srečanja je zbrane pozdravil še športni referent DP Koroške Mitja Breg in zmagovalcem čestital za prejete nagrade.

Avtor |2018-06-21T10:20:03+00:0021/06/2018|Novice|Komentarji so izklopljeni za V prelepi dolini ob reki Meži potekalo zadnje kolo lige ZPS v atletiki

O avtorju: