V Murski Soboti potekal tradicionalni, 26. Avto moto Rally

//V Murski Soboti potekal tradicionalni, 26. Avto moto Rally

V Murski Soboti potekal tradicionalni, 26. Avto moto Rally

Avtor: Janja Buzeti

Minulo soboto je v Murski Soboti potekal tradicionalni Avto moto Rally, pod geslom Vse za varnost v prometu, ki ga je pripravilo naše Društvo v soorganizaciji z Zvezo paraplegikov Slovenije, Združenjem šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota ter Občino Moravske Toplice. Tekmovanja se je udeležilo 29 tekmovalcev, med katerimi so se srečanja udeležili tudi paraplegiki in tetraplegiki iz štirih regijskih društev ZPS ter sosednje Hrvaške. Poleg šoferjev s prilagojenimi vozili, so nas s svojo udeležbo počastili še starodobniki iz Motokluba Veterani Murska Sobota.

Pred začetkom tekmovanja sta zbrane pozdravila športni referent Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Franc Borovnjak, ki se je vsem tekmovalcem zahvalil za udeležbo na letošnjem Rallyju, še posebej tekmovalcem iz Hrvaške, ki se ga vsako leto redno udeležujejo ter podpredsednik Združenja šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota Franc Glažar, ki je podal nekaj kratkih navodil in vsem skupaj zaželel uspešno vožnjo.

Po opravljenih prijavah so se tekmovalci najprej pomerili v spretnostni vožnji čez pet ovir, ki je potekala na poligonu Prometno varnostnega centra Murska Sobota in se nato podali na vožnjo po začrtani trasi, ob koncu pa se preizkusili še v testiranju cestno prometnih predpisov.

Najboljši voznik med paraplegiki je bil domačin Bojan Ciman. Drugouvrščeni je bil prav tako član domačega društva Franc Borovnjak, tretjeuvrščeni pa Jože Ovčar iz DP jugozahodne Štajerske. Med ženskami se je tekmovanja udeležila samo ena članica Jožica Zadravec iz našega društva. Med tetraplegiki pa so prvo mesto osvojili Franc Baum, drugo mesto Leon Jurkovič in tretje mesto Alojz Velner.

Avtor |2019-09-16T09:45:41+00:0016/09/2019|Novice|Komentarji so izklopljeni za V Murski Soboti potekal tradicionalni, 26. Avto moto Rally

O avtorju: