V Ljubljani potekal 50. jubilejni memorial profesorja Bojana Hrovatina in odprto državno prvenstvo v atletiki

//V Ljubljani potekal 50. jubilejni memorial profesorja Bojana Hrovatina in odprto državno prvenstvo v atletiki

V Ljubljani potekal 50. jubilejni memorial profesorja Bojana Hrovatina in odprto državno prvenstvo v atletiki

Avtor: Janja Buzeti

V soboto, 7. septembra 2019 je na atletskem stadionu Športnega parka Ljubljana potekal jubilejni 50. memorial prof. Bojana Hrovatina ter 29. odprto državno prvenstvo v atletiki, ki ga je v soorganizaciji Zveze paraplegikov Slovenije in Zveze za šport invalidov – Paralimpijski komite, pripravilo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine. Udeležilo se ga je več kot 80 atletov z vseh devetih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije ter tekmovalci iz Severne Makedonije, Črne gore, Srbije, Bosne in Hercegovine in Hrvaške.

Po odpeti slovenski himni so zbrane tekmovalce pozdravili dipl. fizioterapevtka Alenka Primožič, Jože Okoren, predsednica DP ljubljanske pokrajine Mirjam Kanalec in podžupan Mestne Občine Ljubljana Dejan Crnek. Po nagovorih se je pričelo tekmovanje. Tekmovalci so se na šestih metališčih pomerili v troboju metov (met kopja/kija, diska in suvanje krogle), nato pa še v vožnjah.

Med našimi člani, ki so se udeležili tekmovanja, je bila najboljša Janežič Marta, ki je v troboju metov v skupini F52 in F53 osvojila 1. mesto. V moški konkurenci so nastopili Franc Buam (skupina F52 in F53), Dušan Slana (skupina F54) in Andrej Gorza (skupina F54), ki so v troboju metov osvojila 6., 4. in 9. mesto. V skupini veteranov so iz našega društva tekmovali Ludvik Škraban, Pucko Ernest in Franc Borovnjak ter osvojili 4., 5. in 6. mesto.

V drugem delu tekmovanja so se tekmovalci pomerili še v troboju voženj. Marta Janežič je zasedala 5. mesto, Andrej Gorza pa 4. mesto.  V memorialni vožnji na 100 metrov je bil najboljši Andrej Gorza, ki je osvojil 3. mesto. Marta Janežič je bila 10., Franc Borovnjak 18., Dušan Slana 20., Franc Baum 32. in Ernest Pucko 33.

Ob koncu tekmovanja so atletom izrekli čestitke vodja športa pri ZPS in podpredsednik ZŠIS-POK Gregor Gračner, Predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic in generalni direktor URI-Soča mag. Robert Cugelj. Podelila so se tudi posebna priznanja športnikom, ki so nastopili na prvem memorialnem tekmovanju. Dobitniki priznanj so: Pavla Sitar, Dušan Ambrož, Edo Cerkvenik, Vojko Gašperut, Jože Globokar, Tine Gorenc, Jože Okoren in Marjan Peternelj. Medalje in pokale sta podelila Robert Cugelj in Dane Kastelic.

Čestitke vsem prejemnikom nagrad.

 

Avtor |2019-09-10T12:26:09+00:0010/09/2019|Novice|Komentarji so izklopljeni za V Ljubljani potekal 50. jubilejni memorial profesorja Bojana Hrovatina in odprto državno prvenstvo v atletiki

O avtorju: