V Črni na Koroškem potekalo zadnje kolo lige ZPS v atletiki

//V Črni na Koroškem potekalo zadnje kolo lige ZPS v atletiki

V Črni na Koroškem potekalo zadnje kolo lige ZPS v atletiki

Avtor: Janja Buzeti

V petek, 28. junija 2019 so se naši tekmovalci odpravili v Črno na Koroškem, kjer je potekalo četrto, zadnje kolo lige ZPS v atletiki, ki ga je pripravilo Društvo paraplegikov Koroške. Tekmovanja se je udeležilo 27 tekmovalcev iz štirih regijskih društev ZPS. Za nemoten potek tekmovanja so skrbeli sodniki Atletskega kluba Velenje. Pred začetkom tekmovanja sta zbrane tekmovalce pozdravila predsednik domačega društva Damjan Hovnik in županja Občine Črne na Koroškem gospa mag. Romana Lesjak.

Tako kot vse do sedaj so se tekmovalci pomerili v treh metalnih disciplinah. V metanju diska je Marta Janežič osvojila 3. mesto, Andrej Gorza 13. mesto, Franc Baum 16. mesto in Franc Borovnjak 18. mesto. V disciplini metanja kopja se je naša Marta povzpela na 2. mesto, Andrej Gorza na 11. mesto, Franc Borovnjak na 13. mesto in Franc Baum na 17. mesto. V disciplini metanja krogle se je Marta Janežič povzpela še višje, in prevzela vodstvo (1. mesto). Franc Baum je bil 11., Andrej Gorza 13. in Franc Borovnjak 15. Naši atleti pa so se pomerili še v vožnji na 100 metrov, kjer so osvojili 4. mesto Andrej Gorza, 5. mesto Franc Borovnjak, 6. mesto Marta Janežič in 9. mesto Franc Baum.

S tem kolom se je zaključila 24. sezona ekipnega tekmovanja v atletiki. Letošnji zmagovalec je bila ekipa DP jugozahodne Štajerske, ki je prejela nov prehodni pokal. Drugouvrščena je bila ekipa DP Koroške in tretjeuvrščena ekipa DP ljubljanske pokrajine. Naša ekipa DP Prekmurja in Prlekije je letošnjo sezono zaključila na 5. mestu.

Avtor |2019-07-02T09:24:02+00:0002/07/2019|Novice|Komentarji so izklopljeni za V Črni na Koroškem potekalo zadnje kolo lige ZPS v atletiki

O avtorju: