V Ankaranu so se strelci pomerili na drugem krogu lige ZPS v streljanju

//V Ankaranu so se strelci pomerili na drugem krogu lige ZPS v streljanju

V Ankaranu so se strelci pomerili na drugem krogu lige ZPS v streljanju

Avtor: Janja Buzeti

V soboto, 18. januarja 2020 je Društvo paraplegikov Istre in Krasa v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije organiziralo 2. kolo lige v streljanju z zračno puško. Tekmovanje je potekalo na strelišču v Ankaranu, kjer se ga je udeležilo 24 strelcev iz sedmih regijskih društev ZPS.

Tekmovalci so se pomerili ekipno in posamezno. V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila naša ekipa DP Prekmurja in Prlekije, ki si je pristreljala 1.052 krogov. Drugouvrščena je bila ekipa DP Istre in Krasa (977 krogov) in tretjeuvrščena je bila ekipa DP jugozahodne Štajerske (976 krogov). V posamezni konkurenci, v skupini SH1 so prva tri mesta zasedali Mirko Sintič iz DP NM (1. mesto), drugo mesto Gašper Peček (DP NM) ter Vinko Hren (DP CE). Naš član Franc Borovnjak je tokratno kolo zaključil na 8. mestu.

V skupini SH2 je bil najboljši strelec naš član Leon Jurkovič, ki si je pristreljal 357 krogov. Na drugem mestu je bil Jasmin Sabljaković iz DP LJ (352 krogov) ter tretjeuvrščeni Venčeslav Bezjak prav tako član našega društva (348).

Med strelci, ki streljajo z zračno pištolo pa so prva tri mesta pripadala Ivici Vukadinu (DP KR), Metodu Zakotniku (DP KR) in Gašperju Pečku (DP NM).

Avtor |2020-01-21T09:25:51+00:0021/01/2020|Novice|Komentarji so izklopljeni za V Ankaranu so se strelci pomerili na drugem krogu lige ZPS v streljanju

O avtorju: