Usposabljanje osebnih asistentov in uporabnikov

//Usposabljanje osebnih asistentov in uporabnikov

Usposabljanje osebnih asistentov in uporabnikov

Avtor: Janja Buzeti

V minulem letu smo se odločili za samostojno pot na področju izvajanja osebne asistence za naše uporabnike. Tako smo zaposlili osebne asistente, ki bodo našim uporabnikom nudili različne storitve osebne asistence, opredeljene z Zakonom o osebni asistenci, ki je pričel veljati s 1. januarjem 2019.

A pred samim začetkom je bilo potrebno bodoče osebne asistente tudi ustrezno usposobiti, zato smo v četrtek, 27. decembra 2018, v prostorih gostišča Mencigar, organizirali prvo usposabljanje za osebne asistente in njihove uporabnike. Pred samim začetkom sta zbrane pozdravila gospa Marija Bačič, nekdanja ravnateljica 4. osnovne šole, dvajset let predsednica Sožitja in pomurska poslanka, ki je pohvalila našo odločitev glede izvajanja osebne asistence v Pomurju in zbranim zaželela veliko dobrega v novem letu, ki že nestrpno trka na vrata, ter predsednik društva Stanko Novak, ki je vsem skupaj zaželel dobrega medsebojnega sodelovanja.

Program usposabljanja osebnih asistentov in uporabnikov je pripravila vodja osebne asistence na DPPP Andreja Domanjko. Prisotne asistente in uporabnike je med drugim seznanila tudi o aktualni delovnopravni zakonodaji, o pravicah in dolžnostih uporabnikov, osebnih asistentov in izvajalca OA ter o nalogah in opravilih osebnih asistentov. Ob zaključku usposabljanja je vsak asistent in uporabnik prejel potrdilo o uspešno opravljenem usposabljanju.

Avtor |2019-01-03T08:34:35+00:0003/01/2019|Novice|Komentarji so izklopljeni za Usposabljanje osebnih asistentov in uporabnikov

O avtorju: