Udeležba naših članov pri predaji čebelarskega panja v Brnu

//Udeležba naših članov pri predaji čebelarskega panja v Brnu

Udeležba naših članov pri predaji čebelarskega panja v Brnu

Avtor: Maša Balažič

V torek, 24.8.2021 so se naši člani skupaj s predsednikom društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Stankom Novakom, predsednikom Čebelarske zveze društev Pomurja Štefanom Šemenom, županom MOMS Aleksandrom Jevškom, Danetom Kastelicem, predsednikom Zveze paraplegikov Slovenije ter drugimi predstavniki Zveze čebelarjev Slovenije, na povabilo Veleposlaništva RS v Pragi, udeležili v Brnu, natančneje v centru Kociánka predstavitev projekta – posebnega panja, kateri je prilagojen čebelarjem na invalidskih vozičkih.

Tega povabila veleposlanice mag. Tanje Strniša smo bili na društvu še posebej veseli, saj nam je vključevanje invalidov v čebelarsko panogo velikega pomena. Veseli smo, da je prvotna ideja društva, postaviti prvi učni čebelnjak na svetu, ki je opremljen z osmimi panji in prilagojen za delo invalidnih oseb na invalidskem vozičku, pritegnila pozornost tudi čeških čebelarjev. Pobudniki projekta Andrej Sever skupaj z našim predsednikom Stankom Novakom in ob podpori župana Aleksandra Jevška, lahko danes s ponosom govorijo o medeni pravljici, ki se je začela pisati že 24.2.2018 na sedežu društva. Za medsebojno pomoč in sodelovanje pri projektu sta zaslužni tudi Zveza paraplegikov Slovenije, pod vodstvom Daneta Kastelica in Čebelarska zveza Slovenije s predsednikom Boštjanom Noč.

Zahvala za lep sprejem in vzpodbudne besede v Brnu gre prav tako vsem navzočim, in sicer častnemu pokrovitelju tega projekta, predsedniku Poslanske zbornice Parlamenta Češke republike, Radeku Vondráčeku, Romanu Krausu, češkemu senatorju, Janu Grolichu, guvernerju Južnomoravske regije, Petru Hladíku, prvemu namestniku primatorke mesta Brno, podpredsedniku Nacionalnega sveta invalidov ČR Janu Uherku in Petru Běhuneku, rektorici Medelove univerze, predsednici Češke zveze čebelarjev Jarmili Machovi.

Verjamemo, da se bo naš projekt na Češkem dobro obnesel, smo pa češke čebelarje povabili tudi na sedež društva, kjer jim bomo z veseljem predstavili in pripravili praktični prikaz čebelarjenja naših članov invalidov.

 

 

Avtor |2021-08-27T15:29:09+00:0027/08/2021|Novice|Komentarji so izklopljeni za Udeležba naših članov pri predaji čebelarskega panja v Brnu

O avtorju: