V soboto, 10. februarja 2024 je na strelišču v športni dvorani Mladika na Ptuju potekal tretji krog strelske lige. To pa je bil hkrati tudi prvi memorial člana DP Podravja in odličnega strelca ter paralimpijca Franca Pinterja. Tekmovanja v streljanju z zračnim orožjem, ki ga je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov Podravja, se je udeležilo 27 tekmovalcev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze.

V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila naša ekipa DP Prekmurja in Prlekije, ki so jo sestavljali Franc Jožef, Štefan Bukvič in Venčeslav Bezjak. Skupno so zadeli 1104 krogov. Drugouvrščena je bila ekipa DP ljubljanske pokrajine (1051) ter na tretjem mestu ekipa DP Podravja (1011).

V najmočnejši skupini SH1 je prvo mesto osvojil naš član Franc Jožef, drugi je bil Gašper Peček DP iz Dolenjske, Bele Krajine in Posavja, tretji pa Mirko Sintič  prav tako iz DP iz Dolenjske, Bele Krajine in Posavja.

V skupini SH2, kjer težje gibalno ovirani tekmovalci streljajo z naslonom, so prva tri mesta osvojili naši člani. Zmagal je Venčeslav Bezjak, drugo mesto je zasedel Štefan Bukvič, tretje mesto pa Leon Jurkovič. Član Ladislav Kepe si je v tej skupini pristreljal 14. mesto.

Najboljšim strelcem je medalje in pokale podeljevala prijateljica pokojnega Franca Pinterja Marija Kerec.