Avtor: Maša Balažič

21. januarja 2023 je na strelišču Dijaškega doma v Postojni, potekal drugi krog v streljanju z zračnim orožjem (puška, pištola), ki ga je pripravilo Društvo paraplegikov Istre in Krasa v soorganizaciji Zveze paraplegikov Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo 28 strelcev iz šestih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.

V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila naša strelska ekipa društva DP Prekmurja in Prlekije, drugouvrščena je bila ekipa DP ljubljanske pokrajine, tretja pa domača ekipa DP Istre in Krasa. Sledile so ekipa DP jugozahodne Štajerske na četrtem mestu, peta je bila ekipa DP Podravja, šesta ekipa DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

V najmočnejši skupini SH1 j prvo mesto osvojil naš član Franc Jožef, drugo mesto si je pri streljal član Vinko Hren iz DP jugozahodne Štajerske, tretje pa Gašper Peček iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

V težje gibalni ovirani skupini SH2 je slavil naš član Leon Jurkovič, drugi je bil Aleš Vrhovc iz DP ljubljanske pokrajine, na tretje mesto pa se je uvrstil  domačin Siniša Jeremič iz DP Istre in Krasa. V tej kategoriji sta naša člana osvojila še naslednja mesta: Štefan Bukvič šesto mesto in Venčeslav Bezjak deveto mesto.