Tradicionalno mednarodno srečanje v znamenju lokostrelstva

//Tradicionalno mednarodno srečanje v znamenju lokostrelstva

Tradicionalno mednarodno srečanje v znamenju lokostrelstva

Avtor: Janja Buzeti

Glede na temperature lahko rečemo, da je poletje preskočilo pomlad in nam že veselo trka na vrata. S poletjem pa pride tudi čas piknikov ter veliko druženja na prostem. Tudi na Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije smo se odločili, da se bomo družili, zato smo organizirali srečanje, ki pa je tokrat potekalo v znamenju športa. Tekmovalo se je namreč v treh športnih disciplinah, med katerimi je bila osrednja panoga lokostrelstvo. Poleg lokostrelstva so se mladi in mladi po duši, pomerili še v pikadu in vrtnem kegljanju. Poleg 45 tekmovalcev iz 2 regijskih društev ZPS in Društev distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida iz Čakovca in Varaždina, se nam je pridružilo še toplo sonce, ki je poskrbelo za veliko energije in dobre volje.

Mednarodno srečanje, ki je pri nas že tradicionalno, je s pozdravnim nagovorom otvoril predsednik društva Stanko Novak ter vsem skupaj zaželel dobrodošlico ter veliko športnega uspeha pri posameznih športnih disciplinah na srečanju. Zbrane sta pozdravila še športni referent Franc Borovnjak ter podpredsednik društva Andrej Gorza. Nato so pričeli s tekmovanjem. Kot že rečeno je bila osrednja panoga lokostrelstvo, vsak tekmovalec pa se je pomeril še v pikadu in vrtnem kegljanju. Po končanem tekmovalnem delu je sledila razglasitev rezultatov in podelitev medalj najboljšim športnikom v posameznih disciplinah.

Najboljša lokostrelka je bila Hermina Namestnik iz DP Podravja, ki je s 66 točkami za las premagala domačinki Jožico Krč (65 točk) in Marijo Cigler (59 točk). V moški konkurenci pa je z 88 točkami prvo mesto osvojil Vlado Vabec iz Čakovca, sledila sta mu Anton Simonič iz Murske Sobote (80 točk) in Jožef Franc prav tako domačin (73 točk).

V kategoriji vrtno kegljanje ženske so medalje osvojile Marta Janežič (MS) zlato, Melanija Krčmar (ČK) srebrno in Marija Kerec (MB) bronasto medaljo, v moški konkurenci pa Dragutin Mustak (ČK) zlato medaljo, Slavko Dunaj (MS) srebrno in Marijan Mumlek (VŽ) bronasto.

Pomerili so se še v pikadu, kjer je 1. mesto osvojila Monika Biber (ČK), 2. mesto Manuela Ferbežar (MS) in 3. mesto Ljuba Vurušić (VŽ). V moški konkurenci pa so slavili Dušan Slana (MS) 1. mesto, Andrej Gorza (MS) 2. mesto in Franc Pinter (MB) 3. mesto.

Medalje je podeljeval predsednik društva Stanko Novak, ki se je ob koncu vsem skupaj zahvalil za tako številno udeležbo in jim zaželel varno pot domov. Sledila je še majhna pogostitev in seveda druženje ob prijetni glasbi še pozno popoldne.

Avtor |2017-06-12T17:09:31+00:0012/06/2017|Novice|Komentarji so izklopljeni za Tradicionalno mednarodno srečanje v znamenju lokostrelstva

O avtorju: