Srečanje invalidskih organizacij MOMS

//Srečanje invalidskih organizacij MOMS

Srečanje invalidskih organizacij MOMS

Avtor: Janja Buzeti

V četrtek, 4. oktobra 2018 smo se vse invalidske organizacije, ki delujemo v Mestno občini Murska Sobota, zbrale na sedežu našega društva, kjer nas je najprej nagovoril župan MOMS dr. Aleksander Jevšek.

V svojem nagovoru je izpostavil odlično sodelovanje Sveta invalidov in občine. Predstavil nekaj projektov, s katerimi želijo mesto čim bolj urediti invalidom prijazno. Dotaknil pa se je tudi čebelnjaka in pohvalil naše pridne čebelice in čebelarje, da je lahko že po nekaj mesecih delovanja čebelnjaka okusil prvi pridelek iz Prvega učnega čebelnjaka na svetu, prilagojenega za delo z invalidi, za katerega je zaslužna tudi MOMS. Ker nas je božalo toplo jesensko sonce, je svoj nagovor zaključil z besedami, da smo zaslužni za lepo vreme ob tem srečanju, saj smo dobri ljudje in besedo predal predsedniku Sveta invalidov MOMS Branku Gornjecu. Ta se je zahvalil županu in njegovim sodelavcem na MOMS za njihov posluh za invalide. Tudi sam je izpostavil odlično sodelovanje, obenem pa vsem skupaj zaželel prijetno druženje. Kot zadnji, nas je s svojim nagovorom pozdravil predsednik našega društva Stanko Novak in izkazal hvaležnost županu dr. Aleksandru Jevšku za vso dosedanjo pomoč društvu ter vsem navzočim zaželel prijetno dobrodošlico in jih povabil k športnemu tekmovanju in druženju.

Med pozdravnimi nagovori so se predstavili tudi naši pevci Komornega pevskega zbora Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije pod vodstvom novega mentorja Matije Horvata. Zapeli so pesmi z naslovom V našen kraji je lipou, En hribček bom kupil in Kazen.

Po uvodnih besedah in kratkem kulturnem programu je sledil še ogled prvega učnega čebelnjaka, prilagojenega za delo z invalidi, ki ga je vodil naš čebelar in mentor Dušan Slana. Nato pa so se tekmovalci iz enajstih invalidskih društev MOMS pomerili v vrtnem kegljanju, pikadu, namiznem tenisu in šahu. Med tekmovanjem je potekala tudi predstavitev lokostrelstva, ki jo je vodil naš član Benjamin Krč. Srečanje se je zaključilo s podelitvijo priznanj najboljšim tekmovalcem v posameznih športnih disciplinah ter najboljšim ekipam. Priznanja je podelil predsednik Sveta invalidov MOMS Branko Gornjec, srečanje in razglasitev rezultatov pa je vodila koordinatorka Centra za poklicno rehabilitacijo Mira Nemec. Med samim srečanjem pa so udeleženci imeli priložnost, da si ogledajo in tudi preizkusijo avtomobil Toyota Auris na ročno upravljanje z ročico BDF.

Avtor |2018-10-05T09:36:17+00:0005/10/2018|Srečanje|Komentarji so izklopljeni za Srečanje invalidskih organizacij MOMS

O avtorju: