Srečanje članic Aktiva žena s članicami Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske

//Srečanje članic Aktiva žena s članicami Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske

Srečanje članic Aktiva žena s članicami Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske

Avtor: Janja Buzeti

Članice Aktiva žena so pričetek meseca oktobra preživele na obisku pri članicah Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske. Ob prihodu na društvo so članice DP Celja pripravile majhno pogostitev, pozdravil pa jih je tudi tamkajšnji predsednik. Nato so se vsi skupaj odpravili v Šempeter na malico, po malici pa obiskali Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, kjer so obiskale Vrt zdravilnih in aromatičnih rastlin.

Sprehajalna pot skoti vrt, je tlakovana in zasnovana tako, da predstavlja hmeljevko (lesen drog, ki služi kot opora hmelju). Na tematskih gredah so zdravilne in aromatične rastline, ki so posajena tako, da ponazarjajo ovijanje hmelja okrog hmeljevke. Za ogled je obiskovalcem na voljo okrog 200 različnih tradicionalnih avtohtonih vrst rastlin iz Slovenije, pa tudi iz drugih delov sveta. Za invalidne osebe na vozičkih pa sta bili na ogled dve visoki gredi; ena v obliki črke E, ki je namenjena invalidnim osebam na vozičku ter ena klasična oblika visoke grede. Poleg ogleda čudovitega Vrta so se v Eko muzeju hmeljarstva in pivovarstva seznanili tudi z zgodovino pridelave hmelja in delovanja sušilnice, s 3D očali pa so si lahko ogledali še obiranje hmelja.

Članicam Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske se iskreno zahvaljujemo za vso izkazano gostoljubje in zanimiv izlet ter se že veselimo njihovega obiska pri nas.

Avtor |2019-10-03T12:21:33+00:0003/10/2019|Novice|Komentarji so izklopljeni za Srečanje članic Aktiva žena s članicami Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske

O avtorju: