Skupaj s Kegljaškim klubom Radenska praznovali 50-letnico

//Skupaj s Kegljaškim klubom Radenska praznovali 50-letnico

Skupaj s Kegljaškim klubom Radenska praznovali 50-letnico

Avtor: Janja Buzeti

Ker letos mineva 50 let ustanovitve Kegljaškega kluba Radenska in prav toliko od odprtja kegljišča v Radencih, smo skupaj z njimi praznovali tudi mi.

Dolgoletno sodelovanje med društvom in Kegljaškim klubom Radenska je prav gotovo pomembno prispevalo svoj del k ohranitvi pomurskega kegljanja. V sklopu tega praznovanja je v torek, 11. decembra 2018 na kegljišču v Radencih potekalo tekmovanje paraplegikov. Naša ekipa DP Prekmurja in Prlekije, ki je bila v sestavi Anton Simonič, Ludvik Škraban, Dušan Slana in Franc Borovnjak, se je pomerila z ekipo Društva paraplegikov Podravja. Naši kegljači so morali priznati premoč gostujoče ekipe, ki je za 58 kegljev premagala našo.

Med posamezniki je bil najboljši Miran Jernejšek iz DP Podravja, ki je podrl 461 kegljev. Drugouvrščeni je bil naš član Anton Simonič (428 podrtih kegljev) in tretjeuvrščeni je bil Janez Janžič, prav tako iz DP Podravja (400 podrtih kegljev). V ženski konkurenci je zmagala Marija Kerec iz DP Podravja, ki je za 47 podrtih kegljev premagala našo članico Marto Janežič.

V soboto, 22. decembra 2018 pa smo bili prisotni tudi na zaključni prireditvi, na kateri nam je predsednik kegljaškega kluba Dušan Pohovnikar podelil priznanje za dolgoletno sodelovanje. Priznanje je v imenu Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije prejel športni referent Franc Borovnjak. Na svečani prireditvi je bil prisoten tudi predsednik Kegljaške zveze Slovenije Milan Kurelič, ki je Miru Steržaju podelil posebno priznanje s pisno zahvalo ter kristalno vazo iz Rogaške za življenjsko delo na področju kegljanja ter priznanje Kegljaškemu klubu Radenska ob njegovi petdesetletnici. Za kulturni program so poskrbele učenke OŠ Kajetana Koviča Radenci.

Avtor |2018-12-28T10:56:26+00:0027/12/2018|Novice|Komentarji so izklopljeni za Skupaj s Kegljaškim klubom Radenska praznovali 50-letnico

O avtorju: