Skupaj s člani Komornega pevskega zbora DPPP odkrivali lepote Slovenskega primorja

//Skupaj s člani Komornega pevskega zbora DPPP odkrivali lepote Slovenskega primorja

Skupaj s člani Komornega pevskega zbora DPPP odkrivali lepote Slovenskega primorja

Avtor: Janja Buzeti

V četrtek, 4. aprila smo se s pevci Komornega pevskega zbora DPPP v zgodnjih jutranjih urah odpravili na Slovensko primorje, kjer smo dva dni uživali in odkrivali primorsko dediščino. Za začetek smo se ustavili v Kopru, se okrepčali s kavico ob morju, nato pa se odpravili raziskovat staro mestno jedro, ki nam je ponudilo veliko znamenitosti. Skupaj smo se povzpeli na Belveder, od koder se nam je odprl čudovit razgled na Luko Koper in okolico, se sprehodili skozi Vergerjev park, čez Titov trg, do koprske stolnice Marijinega vnebovzetja. V stolnici smo lahko občudovali številne oltarje in oltarne slike, ki so nastali izpod rok pomembnih beneških mojstrov v 17. stoletju. V kratkem pa bodo v njej zadonele nove orgle.

Pot smo nadaljevali proti Vili Pacug, kjer nas je že čakalo odlično kosilo. Ob prihodu v Pacug nas je pozdravil tudi direktor Doma paraplegikov gospod Marko Ferluga in nam predlagal nekaj odličnih idej za izlet. Po krajšem počitku smo se odpravili v Trst in se navduševali nad tamkajšnjo arhitekturo, ki pa niti malo ne spominja na sredozemsko, čeprav je v bližini morja. Po celodnevnem potepanju smo se vrnili v Vilo Pacug na pravo primorsko večerjo.

Naslednji dan smo uživali na Tartinijevem trgu v Piranu ter obiskali Pomorski muzej “Sergej Mašera”, ki stoji ob piranskem notranjem pristanišču. Muzej, ki je dobil ime po slovenskem narodnem junaku Sergeju Mašeri, je bil dom nekdanjega piranskega župana Pier Feliceja Gabriellija, nato pa še njegovega potomca Diega De Castra. V muzeju smo si ogledali pomorske arheološke zbirke ter razstave o morskem ribištvu, ladjedelstvu in pomorstvu, od srednjega veka do konca 2. svetovne vojne. Prav tako so bili na ogled številni ladijski modeli najrazličnejših trgovskih in vojaških plovil, vso to pestro zbirko pa so dopolnjevali še slikovna, avdio ter video gradiva. Po kosilu smo se odpravili še v vinski Hram in si ogledali veličastno vinsko klet ter odkrivali okuse žlahtnih istrskih vin. Dvodnevni izlet smo zaključili na fontani vina v Marezigah.

Avtor |2019-04-12T14:27:19+00:0012/04/2019|Novice|Komentarji so izklopljeni za Skupaj s člani Komornega pevskega zbora DPPP odkrivali lepote Slovenskega primorja

O avtorju: