S Peršakovim memorialom ribiči pričeli z ribolovno sezono 2018

//S Peršakovim memorialom ribiči pričeli z ribolovno sezono 2018

S Peršakovim memorialom ribiči pričeli z ribolovno sezono 2018

Avtor: Janja Buzeti

V četrtek, 17. maja 2018 je Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije, skupaj z Zvezo paraplegikov Slovenije organiziralo 7. memorialno tekmo v spomin dolgoletnega člana in ustanovitelja Zveze, Ivana Peršaka. Hkrati z memorialom je potekalo tudi 1. kolo lige ZPS v športnem ribolovu.

Sredi prečudovite narave prekmurskih ravnic se je zbralo 25 ribičev iz sedmih regijskih društev ZPS, ki so svoje ribiške spretnosti, predvsem pa srečo, preizkusili na ribniku v Gradišču pri Murski Soboti. Po štiriurnem tekmovanju, na katerem ni manjkalo niti sonca, niti dežja, so sodniki Ribiške družine Gornja Radgona stehtali ulov in ribe vrnili v ribnik.

Sledila je razglasitev rezultatov in podelitev nagrad najboljšim ribičem, ki jo je izvedel športni referent Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Franc Borovnjak. Ta se je ob koncu srečanja tudi vsem skupaj zahvalil za tako številčno udeležbo na tradicionalnem, letos že 7. memorialu in jim zaželel dober ulov tudi v prihodnje.

Naslov najboljše ekipe tokratnega memorialnega tekmovanja v športnem ribolovu je prejela ekipa DP Podravja, ki si je prislužila najmanj kazenskih točk (7 k. t.). Na drugem mestu ji je sledila ekipa DP jugozahodne Štajerske (10 k. t.), tretjeuvrščena pa je bila domača ekipa DP Prekmurja in Prlekije, ki so jo sestavljali Slavko Dunaj, Venčeslav Bezjak in Silvester Križanič (11 k. t.).

Najtežja mreža v posamezni konkurenci, ki je tehtala 12.100 gramov, je bila last Rudija Centriha iz DP jugozahodne Štajerske, ki je poleg medalje prejel tudi prehodni pokal. Tik za njim sta bila Valentin Grilc iz DP Koroške z 10.750 grami težko mrežo ter Zdenko Lilek iz DP Podravja, z 8.750 gramov težkim ulovom.

Med našimi ribiči sta v sektorju A tekmovala Venčeslav Bezjak (7.600 g) in Franc Borovnjak (7.100 g) ter osvojila 3. in 5. mesto. V sektorju B sta Silvester Križanič (6.200 g) in Leon Jurkovič (3.900 g) zasedla 6. in 7. mesto, v sektorju C pa je tekmoval Slavko Dunaj in s 4.750 gramov težkim ulovom zasedal 3. mesto.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene točke in jim želimo dober ulov tudi v nadaljevanju sezone.

Avtor |2018-05-17T20:51:56+00:0017/05/2018|Novice|Komentarji so izklopljeni za S Peršakovim memorialom ribiči pričeli z ribolovno sezono 2018

O avtorju: