S člani obeležili Evropski dan brez avtomobila

//S člani obeležili Evropski dan brez avtomobila

S člani obeležili Evropski dan brez avtomobila

Avtor: Janja Buzeti

Tudi letos smo se skupaj z ostalimi občani Mestne občine Murska Sobota odločili, da obeležimo Evropski teden mobilnosti in Evropski dan brez avtomobila. V ta namen so bile v petek, 20. septembra 2019 organizirane različne dejavnosti in predstavitve, namenjene trajnostni mobilnosti, ki so potekale na Drevoredu Martina Luthra in na delu Kardoševe ulice v Murski Soboti. Letošnji slogan Gremo peš! poudarja dejstvo, da je hoja lahko še vedno najučinkovitejši način premikanja na krajših razdaljah.

Na stojnicah se je predstavilo tudi naše društvo. Za vse obiskovalce pa smo pripravili še slalom z vozičkom in sicer najprej brez nato pa še z očali, ki simulirajo učinke, ki jih ima uživanje alkohola na naše telo. In razlika je bila očitna. Z očali se je upočasnil naš reakcijski čas, zmanjšala se je naša pozornost, periferni vid, postali smo zmedeni, spremenil se je občutek dojemanja globine in daljave, poslabšala pa se je tudi naša presoja in odločanje. Čeprav je bila tokrat samo igra, ob kateri smo se zabavali, je realnost veliko bolj nevarna in kruta. In naš namen je bil opozoriti na kruto realnost in njene posledice, ki jih lahko ima vožnja pod vplivom alkohola.

Avtor |2019-09-23T10:27:12+00:0023/09/2019|Novice|Komentarji so izklopljeni za S člani obeležili Evropski dan brez avtomobila

O avtorju: