Avtor: Maša Balažič

23. aprila 2022 je na kegljišču v Kamniku potekal zaključni 4. krog ligaške lige v kegljanju, ki ga je pripravilo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine v soorganizaciji Zveze paraplegikov Slovenije. To tekmovanje so posvetili Občini Domžale, ki je letos praznovala 70 letnico ustanovitve. Občina je v aprilu pripravila bogat kulturno športni program, med njimi tudi 24. kegljaški turnir slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.

Tekmovanja se je v ekipni in posamični konkurenci udeležilo 48 kegljačic in kegljačev iz osmih pokrajinskih društev Zveze.

Prvo mesto in prehodni pokal Občine Domžale je na 24. turnirju osvojila ekipa DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, druga je bila DP ljubljanske pokrajine, tretja DP Podravja, četrta DP jugozahodne Štajerske, peta ekipa našega društva DP Prekmurja in Prlekije ter šesta pa DP Istre in Krasa.

V najmočnejši moški konkurenci je bil najuspešnejši Tone Kanc iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, na drugo mesto se je zavihtel Roman Hrženjak iz DP jugozahodne Štajerske, na tretjem je pristal Viktor Rupnik iz DP ljubljanske pokrajine. Naš član Andrej Gorza je osvojil 16. mesto.

Med kegljačicami je prvo mesto osvojila Senka Ivaniševič iz DP ljubljanske pokrajine, druga je bila Martina Glavič iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja ter tretje Marija Kerec iz DP Podravja. Naša članica Marta Janežič je osvojila 4. mesto.

V skupini med tetraplegiki sta tekmovala dva tekmovalca, in sicer Damjan Herček iz DP Podravja, ki je osvojil 1. mesto in Siniša Jeremič iz DP Istre in Krasa, kateri je bil 2.

Pri veteranih je bil najboljši  naš član Ludvik Škraban, drugo mesto je osvojil Franc Kuhelj iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja ter tretje Feliks Burgar iz DP ljubljanske pokrajine.

S tem tekmovanjem se je zaključila sezona 2021/2022 v kegljanju, kjer so se odigrali štirje ligaški krogi. Naše društvo DP Prekmurja in Prlekije je v  januarju organiziralo 1. krog in hkrati in Magdičev memorial na kegljišču v Radencih. Drugi krog so v februarju na Ravnah na Koroškem pripravili kegljači DP Koroške in tekmovanje posvetili svojemu kegljaču Stanku Grnjaku. Tretji krog je v mesecu marcu hkrati z Zdovčevim memorialom potekal na kegljišču Golovec v soorganizaciji DP jugozahodne Štajerske. Četrti krog je pripravilo DP ljubljanske pokrajine.

V letošnji ligaški sezoni je tekmovalo osem ekip, za končne uvrstitve pa so šteli rezultati vseh štirih krogov. Pokal ligaškega zmagovalca je osvojila ekipa DP ljubljanske pokrajine,  pokal za drugo mesto je prejela DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja ter tretje DP Celje jugozahodne Štajerske. Četrto mesto je osvojila ekipa DP Podravja, ekipa našega društva je bila peta, šesta ekipa iz DP Istre in Krasa ter sedma DP Koroške.

V moški konkurenci je bil Andrej Gorza na 16. mestu. V konkurenci tetraplegikov je tekmoval Franc Baum in je zasedel 4. mesto. V ženski konkurenci je Marta Janežič zaključila sezono na 4. mestu, med veterani je Ludvik Škraban osvojil 1. mesto, Franc Borovnjak 5. mesto, Ernest Pucko 6. mesto ter Anton Vrnjak 11. mesto.

Pokale in medalje so podelili: Marjan Ravnikar, Matej Slapar, Vera Vojska, Mirjam Kanalec in Peter Robnik (predsednik Skupščine Zveze paraplegikov Slovenije).

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate.