V petek, 16. junija 2023 se je zbralo 21 ribičev iz šestih regijskih društev na ribniku v Ormožu, kjer je potekala tekma za 3. kolo lige ZPS v športnem ribolovu. Organiziralo ga je naše društvo v soorganizaciji z Zvezo paraplegikov Slovenije.

Hkrati s 3. kolom lige ZPS je potekala letos že 12. memorialna tekma v spomin na dolgoletnega člana in ustanovitelja Zveze paraplegikov Slovenije, Ivana Peršaka.

Po štiriurnem tekmovanju sta sodnika Bojan in Marko Božič stehtala ulov in ribe vrnila v ribnik.. Sledila je razglasitev rezultatov in podelitev nagrad najboljšim ribičem.

Naslov najboljše ekipe tokratnega memorialnega tekmovanja v športnem ribolovu je prejela  naša ekipa DP Prekmurja in Prlekije. Na drugem mestu je bila ekipa DP Dolenjske, Bele Krajine in Posavja, tretjeuvrščena pa je bila ekipa DP jugozahodne Štajerske.

Lastnik najtežje mreže v posamezni konkurenci, ki je tehtala 33.090 gramov, je bil Gašper Peček iz DP Dolenjske, Bele Krajine in Posavja, ki je prejel prehodni pokal. Na drugem mestu je bil NAŠ ČLAN Silvester Križanič s 31.110 grami težko mrežo ter tretji Bogdan Petek  s 14.200 grami težkim ulovom iz DP Podravja.

V sektorju A je tekmoval Venčeslav Bezjak, ki je tekmovanje zaključil na 3. mestu. V sektorju B je Silvester Križanič je zasedel odlično 1. mesto, v sektorju C so tekmovali Leon Jurkovič, ki je osvojil 2. mesto, Franc Borovnjak 3. mesto in Vekoslav Dunaj, ki je bil 4.

Vsem ribičem čestitamo za dober ulov!