Avtor: Janja Buzeti

V soboto, 22. septembra 2018 sta Društvo upokojencev Moravske Toplice in Krajevna skupnost Noršinci priredili v sodelovanju s Pisarno za šport in rekreacijo OKS Moravske Toplice in v sklopu Evropskega tedna športa, prvi Lajošov memorial v vrtnem kegljanju. Turnir je potekal na dveh kegljiščih v vaško-gasilskem domu Noršinci, udeležili pa so se ga tudi naši člani.

Ekipo DPPP so sestavljali Franc Borovnjak, Bojan Ciman, Franc Podlesek in Branko Barič.

Pred začetkom tekmovanja so zbrane pozdravili predsednik Društva upokojencev Moravske Toplice gospod Ludvik Sočič, predsednik Krajevne skupnosti Noršinci gospod Tomaž Lopert in vodja Pisarne za šport in rekreacijo OKS Moravske Toplice gospod Branko Recek.

Tekmovanje je potekalo po pravilih pomurske regionalne lige upokojenskih ekip. Vsako ekipo je sestavljalo največ 5 tekmovalcev/tekmovalk, ki so metali pet metov na polno in pet na čiščenje, za uvrstitev pa so šteli rezultati štirih najboljših metov. Naša ekipa je tekmovanje končala na 9. mestu.

Vse ekipe so prejele spominske plakete, najboljše tri v vsaki konkurenci (moški, ženske) pa tudi pokale. V konkurenci posameznikov so za najboljše kegljače pripravili medalje in praktične nagrade. Nagrade je podeljeval predsednik društva upokojencev Ludvik Sočič.