Prekmurci podrli rekord strelske lige ZPS

//Prekmurci podrli rekord strelske lige ZPS

Prekmurci podrli rekord strelske lige ZPS

Avtor: Janja Buzeti

V sredo, 20. marca je Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije v soorganizaciji Zveze paraplegikov Slovenije, organiziralo 4. kolo lige ZPS v streljanju z zračnim orožjem, s tem pa tudi zaključili ligaško tekmovanje za letošnjo sezono. V mesecu aprilu strelce čaka le še državno prvenstvo v streljanju, ki bo v Ljubljani.

Zadnje kolo lige ZPS v streljanju je potekalo na strelišču Partizan v Murski Soboti. Udeležilo se ga je 25 strelcev iz petih regijskih društev Zveze paraplegikov Slovenije, ki so se pomerili ekipno in posamezno.

Najboljša ekipa na 4. kolu lige ZPS v streljanju je bila domača ekipa DP Prekmurja in Prlekije. S 1.122 krogi je premagala ekipo DP jugozahodne Štajerske, ki se je s 982 krogi uvrstila na 2. mesto ter ekipo DP Istre in Krasa s 958 krogi, ki se je uvrstila na tretje mesto. Z doseženim rezultatom pa je ekipa DPPP podrla rekord strelske lige ZPS.

V skupini SH1 je tekmovalo 12 strelcev. Prvo mesto je osvojil naš član Jožef Franc (371 krogov), ki je premagal Vinka Hrena (DP CE – 331 krogov) in Egona Zelenika (DP MB – 330 krogov). Tudi v skupini SH2 so prva mesta zavzeli domači strelci. Prvo mesto je osvojil Slavko Dunaj (378 krogov), drugouvrščeni je bil Leon Jurkovič (373 krogov), tretjeuvrščeni pa Franc Baum (350 krogov). Benjamin Krč je bil 4., Kepe Ladislav 5. in Venčeslav Bezjak 6. V ženski konkurenci je tekmovala samo ena strelka, Vesna Novak iz DP jugozahodne Štajerske (333 krogov). S serijsko pištolo pa so streljali 4 strelci. Na prvem mestu je bil Ivica Vukadin iz DP Gorenjske (533), ki je premagal Roberta Žerovnika iz DP ljubljanske pokrajine (471) in Metoda Zakotnika, prav tako iz DP Gorenjske (462). Davorin Kopše iz DP ljubljanske pokrajine je tekmovanje zaključil na 4. mestu.

Za nemoten potek tekmovanja sta skrbela sodnika Štefan Majc in Štefan Balaško. Ob koncu tekmovanja so najboljši strelci prejeli tudi medalje in pokale, ki sta jih podeljevala predstavnik za strelstvo na ZPS Robert Žerovnik in referent za šport na DPPP Franc Borovnjak.

Vsem tekmovalcem čestitamo za izjemne rezultate in jim želimo uspešno tudi naslednjo sezono.

Avtor |2019-03-21T14:09:41+00:0021/03/2019|Novice|Komentarji so izklopljeni za Prekmurci podrli rekord strelske lige ZPS

O avtorju: