Prehodni pokal ostaja v rokah kegljačev DP Podravja

//Prehodni pokal ostaja v rokah kegljačev DP Podravja

Prehodni pokal ostaja v rokah kegljačev DP Podravja

Avtor: Janja Buzeti

V torek, 6. novembra 2018, se je 33 kegljačic in kegljačev iz sedmih regijskih društev ZPS zbralo v Radencih, kjer je Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije v soorganizaciji z Zvezo paraplegikov Slovenije pripravilo 25. spominsko tekmovanje v kegljanju, v čast začetniku kegljanja na vozičkih Jožefu Magdiču. Hkrati s 25. Magdičevim memorialom je potekalo tudi 1. kolo lige ZPS –  Dom paraplegikov Pacug.

Tekmovalci so se pomerili ekipno in posamezno (moški, ženske, tetraplegiki in veterani), na štirih stezah kegljišča Vikend v Radencih. Za nemoten potek tekmovanja sta skrbela sodnika iz Kegljaškega kluba Radenska.

Po končanem tekmovanju je sledila razglasitev rezultatov ter podelitev medalj in pokalov najboljšim kegljačicam in kegljačem. Podelitev je vodil športni novinar Murskega vala Tonček Gider, medalje in pokale pa je podeljeval športni referent Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Franc Borovnjak.

Ekipa DP Podravja, ki si je že na 24. Magdičevem memorialu priigrala prehodni pokal, je slavila tudi na letošnjem memorialu. S 1.626 podrtimi keglji je premagala konkurenco in si tako zagotovila pokal še za eno leto. A za trajno last pokala mora ekipa DP Podravja zmagati še enkrat. Drugouvrščena je bila ekipa DP ljubljanske pokrajine s 1.567 podrtimi keglji, tretjeuvrščena pa domača ekipa DP Prekmurja in Prlekije, ki je podrla 1.541 kegljev.

Med moškimi kegljači je s 475 podrtimi keglji slavil Kanc Tone iz DP Dolenjske. Na drugem mestu je bil Viktor Rupnik s 461 podrtimi keglji iz DP ljubljanske pokrajine, na tretjem mestu pa Roman Hrženjak s 449 podrtimi keglji iz DP jugozahodne Štajerske. V ženski konkurenci je prvo mesto osvojila Senka Ivaniševič, članica DP ljubljanske pokrajine, ki je podrla 425 kegljev. Drugouvrščena je bila Marija Kerec iz DP Podravja s 362 podrtimi keglji, tretjeuvrščena pa Martina Glavič iz DP Dolenjske s 346 podrtimi keglji. Med tetraplegiki je prvo mesto osvojil Aleš Povše iz DP jugozahodne štajerske (410 podrtih kegljev), drugo mesto Slavko Ivančič iz DP ljubljanske pokrajine (394 podrtih kegljev) ter tretje mesto Damjan Hovnik (319 podrtih kegljev) prav tako iz DP Koroške. Med veterani je prvo mesto pripadalo Emilu Filipiču iz DP Istre in Krasa, ki je s 381 podrtimi keglji pometel s konkurenco. Sledil mu je Boško Božič prav tako iz DP Istre in Krasa s 361 podrtimi keglji, na tretjem mestu pa je bil Franc Kuhelj s 347 podrtimi keglji iz DP Dolenjske.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate.

Avtor |2018-11-07T18:38:52+00:0007/11/2018|Novice|Komentarji so izklopljeni za Prehodni pokal ostaja v rokah kegljačev DP Podravja

O avtorju: