Predstavitev lokostrelstva na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča

//Predstavitev lokostrelstva na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča

Predstavitev lokostrelstva na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča

Avtor: Janja Buzeti

Lokostrelstvo je športna disciplina, ki se je na našem društvu poslužuje vedno več športa željnih članic in članov. Da bi bili njihovi rezultati čim boljši, se vsak teden srečujejo na sedežu društva, kjer izvajajo treninge kako zadeti puščico v najmanjši krogec na tarči, ki prinaša 10 točk.

Da bi čim več pacientov na URI-SOČA seznanili s to zanimivo športno disciplino, se je ekipa naših članov odločila za predstavitev lokostrelstva na sedežu Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča, kjer so za vse udeležence pripravili zanimivo prezentacijo lokostrelstva, kakršno poteka na našem društvu in Zvezi.

V torek, 27. junija, sta v imenu našega društva Ladislav Kepe in Benjamin Krč vse prisotne seznanila z osnovami lokostrelstva. Predstavila sta osnovno opremo in uporabo le te, jim pokazala osnove tehnike streljanja z lokom ter jih seznanila z lokostrelskimi pravili. Benjamin je povedal, da je pri lokostrelstvu zelo pomembna tudi lastna varnost in varnost ostalih udeležencev, saj je ob neupoštevanje le te lahko lokostrelstvo precej nevaren šport. Poleg navadnega loka, pa so naši člani pripravili tudi predstavitev streljanja s profesionalnim lokom.

Samo predstavitev lokostrelstva je vodila gospa Juta Ošlak Kranjc, profesorica športne vzgoje, katere želja je uvesti lokostrelstvo v reden program na URI-SOČA. Njen cilj je prav tako čim bolj približati zavest o enakosti invalidov in preostale populacije ter razvijati nove športne panoge, ki jih bodo pacienti lahko izvajali med samo rehabilitacijo na URI-SOČA, kakor tudi po zaključeni rehabilitaciji na posameznih društvih. Tako je pozvala nekaj udeležencev predstavitve, da se še sami preizkusijo v lokostrelstvu. Pri tem so sodelovali tako pacienti kot tudi zdravniki. Ob koncu pa sta še Benjamin in Jožica Krč vsem prisotnim predstavila ples na vozičku.

Avtor |2017-06-29T10:39:33+00:0029/06/2017|Novice|Komentarji so izklopljeni za Predstavitev lokostrelstva na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča

O avtorju: