Avtor: Maša Balažič

V sredo, 3. avgusta 2022 se je na sedežu Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije odvijalo mednarodno športno srečanje, katerega so se udeležili naši člani, člani društva Sožitje, člani DP Podravja ter invalidi iz sosednje Hrvaške iz Čakovca.

Pred samim začetkom tekmovanja sta zbrane pozdravila predsednik društva Stanko Novak in športni referent društva Franc Borovnjak. Prijetno dobrodošlico sta še posebej zaželela tekmovalcem iz sosednje Hrvaške, natančneje iz Čakovca, ki se tovrstnega tekmovanja redno udeležujejo, kot tudi članom DP Podravja, ki so prav tako redni udeleženci tekmovanja. Franc Borovnjak je na kratko pojasnil nekaj pravil tekmovanja, nato pa vse skupaj povabil na tekmovalna mesta. Tekmovalci so se pomerili v lokostrelstvu, pikadu in vrtnem kegljanju. Tekmovalci so tekmovali tudi v posebnih igrah, ki jih je pripravil strokovni sodelavec Janko Rožman.

Najboljša lokostrelka je bila Marija Kerec iz DP Podravja, drugouvrščena je bila naša članica Marta Janežič, na tretjem mestu pa Liljana Mihinjač iz Čakovca. V moški konkurenci je prvo mesto zasedel naš član Jožef Franc, drugouvrščeni je bil Zdenko Lilek iz DP Podravja ter tretjeuvrščeni Dragan Mustak iz Čakovca.

Tekmovalci so se pomerili še v vrtnem kegljanju, kjer je v ženski konkurenci slavila naša članica Irena Babič, drugo in tretje mesto sta zasedli Lidija Perčić  in Melanija Krčmar, obe iz Čakovca. V moški konkurenci je prvo mesto zasedel naš član Franc Borovnjak, drugo mesto Alfred Lasetzky iz DP Podravja in tretje mesto Zdenko Lilek, prav tako iz DP Podravja.

V pikadu je prvo mesto osvojila naša Irena Babič, na drugem je pristala Lidija Perčić iz Čakovca in tretjem Marija Kerec iz DP Podravja. V moški konkurenci so v metu pikade največ točk dosegli člani našega društva, in sicer prvo mesto Jožef Franc, drugo mesto Franc Borovnjak in tretje Dušan Slana.

Posebna kategorija tekmovalcev so bili tudi spremljevalci, kjer je prvo mesto osvojil Branko Barič, drugo mesto Janko Rožman in tretje mesto Katica Šikec iz Čakovca. Tekmovalci so se pomerili tudi v kmečkih igrah, v streljanju s fračo in metanjem valjarja. Medalje sta podeljevala Tadeja Šinkovec in Branko Barič, razglasitev pa je vodil športni novinar Murskega vala Tonček Gider. Po tekmovanju je sledilo še prijetno druženje.