Ozaveščanje dijakov Gimnazije Murska Sobota o varni vožnji

//Ozaveščanje dijakov Gimnazije Murska Sobota o varni vožnji

Ozaveščanje dijakov Gimnazije Murska Sobota o varni vožnji

Avtor: Janja Buzeti

Življenja brez avtomobila si ne moremo niti predstavljati, kaj šele da bi dejansko znali živeti brez njega. Tako smo vsak dan, tako ali drugače, udeleženi v prometu in odgovorni za našo varnost in varnost drugih. Da pa bi v danih okoliščinah znali prav ravnati, je pomembno, da že kot mladi vozniki poznamo teorijo varne vožnje in jo kot tako upoštevamo tudi v praksi. Kot udeležence v prometu varna vožnja zadeva prav vsakega izmed nas.

Nesrečo je lažje preprečiti kot nositi njene posledice. Da bi mladim čim bolj približali to zavest, smo v sklopu predavanj o varni vožnji, ki jih organizira AP MS d.o.o. na Gimnaziji Murska Sobota, organizirali predstavitveno predavanje o posledicah prometnih nesreč.

Dijake smo seznanili s posledicami, ki jih lahko povzroči prehitra vožnja, utrujenost za volanom, vožnja pod vplivom alkohola, neuporaba varnostnih pasov ter uporaba telefona med vožnjo. O svoji izkušnji s paraplegijo, kot posledico prometne nesreče, je spregovoril tudi naš član Dušan Slana, nekaj besed pa smo spregovorili še o našem društvu, s poudarkom o posledicah poškodb hrbtenjače, ki jih povzročijo prometne nesreče.

Naučiti se prepoznati nevarnosti v prometu in se jim izogniti je, odgovornost vsakega udeleženca v prometu.

Avtor |2019-02-19T12:13:38+00:0019/02/2019|Novice|Komentarji so izklopljeni za Ozaveščanje dijakov Gimnazije Murska Sobota o varni vožnji

O avtorju: