Otroci zaposlenih podjetja Saubermacher – komunala d.o.o. obiskali naše društvo

//Otroci zaposlenih podjetja Saubermacher – komunala d.o.o. obiskali naše društvo

Otroci zaposlenih podjetja Saubermacher – komunala d.o.o. obiskali naše društvo

Avtor: Janja Buzeti

V petek, 5. julija 2019 smo na društvu gostili prav posebne goste. Oglasili so se otroci zaposlenih podjetja Saubermacher – Komunala d.o.o. Po izrečeni dobrodošlici, smo se skupaj odpravili do učnega čebelnjaka, kjer jim je naš čebelar Dušan Slana pokazal, kako poteka delo v čebelnjaku, v čem se čebelnjak na društvu razlikuje od ostalih čebelnjakov in kakšne pripomočke čebelarji na vozičku potrebujejo, da lahko kakovostno opravljajo svoje delo. Prav tako jim je povedal nekaj zanimivih informacij o življenju čebel.

Po ogledu čebelnjaka smo jim predstavili še športne aktivnosti, s katerimi se člani ukvarjajo, sami pa so se lahko preizkusili še v metanju na koš, vendar malo drugače, kot so navajeni. Na koš so metali iz vozička. Svojo izkušnjo s paraplegijo sta z otroki delila naša člana Dušan in Andrej in jih skozi svojo izkušnjo opozorila, da previdnost ni nikoli odveč.

Sledil je še prijeten klepet ob soku in medenjakih, ki so jih spekle naše članice. Vsak otrok pa je za spomin na naše društvo prejel medeno srce in knjigo o levu Rogiju, ki ima prav tako kot naši člani, poškodovano hrbtenico in zaradi tega za gibanje uporablja invalidski voziček. A kljub nesreči spoznava vrednost življenja in uspešno premaguje različne ovire.

Avtor |2019-07-05T13:56:14+00:0005/07/2019|Novice|Komentarji so izklopljeni za Otroci zaposlenih podjetja Saubermacher – komunala d.o.o. obiskali naše društvo

O avtorju: