Avtor: Maša Balažič

V sredo, 15. marca 2023 je Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije obiskala skupina otrok iz vrtca Murska Sobota, ki so si ogledali prvi učni čebelnjak na svetu, prilagojen za delo z invalidi.

Po pozdravnem nagovoru in izrečeni dobrodošlici predsednika društva Stanka Novak, so jim naši člani komornega pevskega zbora zapeli nekaj pesmic. Sledil je tradicionalni slovenski zajtrk, kjer so otroci lahko poskusili med, pridelan na sedežu društva.

Skupaj z našim čebelarjem Dušanom Slano so se odpravili do čebelnjaka, kjer jim je na kratko predstavil značilnosti čebelarstva v Pomurju. Izpostavil je pomen čebel za ljudi, saj le te s svojimi proizvodi predstavljajo pomemben del človekovega življenja, tako v ekologiji kot tudi v gospodarstvu. Zato je pomembno, da skrbimo za njihov obstoj.

Da pa so si naši mali obiskovalci lažje predstavljali, kako poteka delo v čebelnjaku na invalidskem vozičku, jim je Dušan Slana pokazal nekaj osnovnih opravil in jim predstavil pripomočke, prilagojene za delo z invalidi.