Dne 20. januarja 2024 je na strelišču Dijaškega doma v Postojni, potekal drugi krog v streljanju z zračnim orožjem (puška, pištola), ki ga je pripravilo Društvo paraplegikov Istre in Krasa v soorganizaciji Zveze paraplegikov Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo 24 tekmovalcev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije, tekmovali pa so v ekipni in posamični konkurenci.

V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila naša strelska ekipa društva DP Prekmurja in Prlekije, v sestavi Leon Jurkovič, Štefan Bukvič in Franc Jožef. Drugouvrščena je bila ekipa DP ljubljanske pokrajine, tretja pa ekipa DP Istre in Krasa. Sledile so ekipa DP jugozahodne Štajerske na četrtem mestu, peta je bila ekipa DP Podravja.

V najmočnejši skupini SH1 j prvo mesto osvojil domačin Srečko Petkovšek  iz DP Istre in Krasa, drugo mesto si je pri streljal član našega društva Franc Jožef, tretje pa Gašper Peček iz  DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

V težje gibalni ovirani skupini SH2 so slavili naši člani društva. Prvo mesto je osvojil Venčeslav Bezjak, drugo mesto Leon Jurkovič in tretje mesto Štefan Bukvič. V tej kategoriji sta naša člana osvojila še naslednja mesta: Benjamin Krč osmo mesto in Ladislav Kepe trinajsto mesto.