Obnovitev sodelovanja z Zvezo invalidov iz Madžarske

//Obnovitev sodelovanja z Zvezo invalidov iz Madžarske

Obnovitev sodelovanja z Zvezo invalidov iz Madžarske

Avtor: Janja Buzeti

Da bi obnovili medsosedske odnose s sosedi Madžari, so se naši člani odzvali povabilu na para športne igre, ki so potekale 1. decembra 2017 v Zalaszentgrótu na Madžarskem.

V zgodnjih jutranjih urah so se odpravili proti državni meji z Madžarsko ter nadaljevali pot do mesta Zalaszentgrót, ki spada pod Županijo Zala. Po prihodu ekip je sledila slavnostna otvoritev s pozdravnimi nagovori pomembnih mož v svetu madžarskega parašporta omenjene pokrajine, med katerimi niso manjkali predsednik Zalaške Županije dr. Pál Attila, župan mesta Zalaszentgrót gospod Baracskai Jozsef, predsednik športne zveze Županije Zala gospod Csaszar Jozsef ter ravnateljica tamkajšnje gimnazije gospa Krisztina Sziver. Po pozdravnih nagovorih so se vsi tekmovalci iz 10-ih ekip pomerili v košarki, metu žogice čez oviro, badmintonu, namiznem tenisu in v pikadu. Pred samim tekmovanjem je potekala tudi predstavitev posameznih društev. Nekaj minut po 13.00 uri se je tekmovanje zaključilo in sledila je razglasitev rezultatov ter podelitev medalj in priznanj vsem tekmovalcem.

Ekipo DPPP so sestavljali Franc Borovnjak, Dušan Slana, Andrej Gorza in Ludvik Škraban. Spremljala sta jih tudi predsednik TVD Partizana gospod Janko Rožman ter gospod Boris Kovač, ki sta bila tudi glavna pobudnika za sodelovanje z Madžarskimi invalidi. Po pogostitvi, ki so jo organizatorji pripravili za tekmovalce in njihove spremljevalcem, so se naši člani odpravili proti domu, navdušeni nad novimi poznanstvi in izkušnjami.

Avtor |2017-12-04T09:18:34+00:0004/12/2017|Novice|Komentarji so izklopljeni za Obnovitev sodelovanja z Zvezo invalidov iz Madžarske

O avtorju: