Avtor: Maša Balažič

V soboto, 10. decembra 2022 je Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine v soorganizaciji z Zvezo paraplegikov Slovenije organiziralo 1. kolo lige ZPS v streljanju z zračnim orožjem. Tekmovanje je potekalo na strelišču Bukovec. Udeležilo se ga je 25 strelcev iz šestih regijskih društev ZPS.

Tekmovanja so se udeležili tudi naši strelci, ki so s 1073 zadetimi krogi, v ekipni konkurenci, tokratno tekmovanje zaključili na 1. mestu. Ekipo DP Prekmurja in Prlekije so sestavljali Franc Jožef, Jurkovič Leon in Bezjak Venčeslav. Drugouvrščena je bila domača ekipa DP ljubljanske pokrajine  s 1007 zadetimi krogi in na tretjem mestu ekipa DP Podravja z 916 zadetimi krogi.

Naši člani so prva mesta zasedali tudi v posamezni konkurenci. V skupini SH1 je Franc Jožef osvojil 1. mesto (357) in  tako premagal tekmeca Hrena Vinka (341) iz DP jugozahodne Štajerske. Tretje mesto je tokrat pripadalo Peček Gašperju  (338) iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Tudi v skupini SH2 so Pomurci zasedli dobre uvrstitve. Na drugem mestu je bil Jurkovič Leon (365), 4. mesto je osvojil  Bezjak Venčeslav  (351) in 7. mesto Baum Franc (328).

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate.