Avtor: Maša Balažič

V soboto, 2. julija 2022 so se naši ribiči udeležili Državnega prvenstva v lovu rib s plovcem, ki je potekalo na Škalskem jezeru v Velenju. Organizator državnega prvenstva je bila Zveza za šport invalidov – Paraolimpijski komite, izvajalec tekmovanja pa RD Velenje. Tekmovanje je potekalo posamično, ločeno na sedeče in stoječe tekmovalce. Na tekmovanju so sodelovali člani iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije – DP Ljubljanske pokrajine, DP jugozahodne Štajerske, DP Prekmurja in Prlekije, DP Podravja in DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Medalje je podeljevala podžupanja Velenja Darinka Mravljak.

V sektorju A je Venčeslav Bezjak zasedel 1. mesto. Tudi Leon Jurkovič je osvojil 1. mesto, in sicer v sektorju C. Franc Borovnjak je v sektorju B osvojil 3. mesto

Naslov državnega prvaka je osvojil Boštjan Ceglar (DP-LJ), drugi je bil naš član Leon Jurkovič, tretji  Gašper Peček (DP-NM). Ostala člana sta osvojila naslednja mesta: 5. mesto Venčeslav Bezjak in 10. mesto Franc Borovnjak.

Iskrene čestitke vsem ribičem.