Naši ribiči uspešno pričeli z ribolovno sezono 2019

//Naši ribiči uspešno pričeli z ribolovno sezono 2019

Naši ribiči uspešno pričeli z ribolovno sezono 2019

Avtor: Janja Buzeti

V petek, 10. maja 2019 je Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije, skupaj z Zvezo paraplegikov Slovenije organiziralo 8. memorialno tekmo v spomin dolgoletnega člana in ustanovitelja Zveze, Ivana Peršaka. Hkrati z memorialom je potekalo tudi 1. kolo lige ZPS v športnem ribolovu.

Na ribniku v Gradišču pri Murski Soboti se je zbralo 20 ribičev iz sedmih regijskih društev ZPS, ki so preizkušali svoje ribiške spretnosti in sreč. Po štiriurnem tekmovanju so sodniki Ribiške družine Gornja Radgona stehtali ulov in ribe vrnili v ribnik.

Sledila je razglasitev rezultatov in podelitev nagrad najboljšim ribičem, ki sta jo izvedla športni referent Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Franc Borovnjak, ki se je ob koncu srečanja tudi vsem skupaj zahvalil za tako številčno udeležbo na tradicionalnem, letos že 8. memorialu in jim zaželel dober ulov tudi v prihodnje, ter športni novinar Murskega vala Tonček Gider.

Naslov najboljše ekipe tokratnega memorialnega tekmovanja v športnem ribolovu je prejela domača ekipa DP Prekmurja in Prlekije, ki so jo sestavljali Slavko Dunaj, Silvester Križanič in Jurkovič Leon. Na drugem mestu ji je sledila ekipa DP jugozahodne Štajerske, tretjeuvrščena pa je bila ekipa DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Najtežja mreža v posamezni konkurenci, ki je tehtala 10.300 gramov, je bila last Rudija Centriha iz DP jugozahodne Štajerske, ki je poleg medalje prejel tudi prehodni pokal. Drugouvrščeni je bil naš član Silvester Križanič z 3.400 grami težkim ulovom, ter tretjeuvrščeni Leon Jurkovič z 550 grami težkim ulovom. Med našimi ribiči je v sektorju B tekmoval Franc Borovnjak (0.090 g) ter osvojila 2.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene točke in jim želimo dober ulov tudi v nadaljevanju sezone.

Avtor |2019-05-13T13:09:50+00:0013/05/2019|Novice|Komentarji so izklopljeni za Naši ribiči uspešno pričeli z ribolovno sezono 2019

O avtorju: